Nokia brengt eerste eigen smart-tv uit in India

06 december 2019 1 Minuut 0 Reacties
Nokia smart tv

Nokia heeft deze week zijn eerste eigen televisie uitgebracht. De Finse fabrikant komt in India met een smart-tv die draait op Android TV en beschikt over een 55-inch scherm.

Vanaf volgende week moeten consumenten in India naar de winkel kunnen voor de eerste smart-tv van het Finse Nokia. De 55-inch lcd led-televisie is voorzien van de 4K-resolutie, Android TV 9.0 en een luidsprekersysteem van JBL. Ook beschikt de tv over een 1.200:1 contrastverhouding en een maximale helderheid van 400cd/m2.

Nu moeten we hier wel een aardige kanttekening bij plaatsen, want eigenlijk is het Flipkart – de Indiase versie van Amazon – die de tv produceert en distribueert, en de naam van Nokia wordt er grotendeels voor marketingdoeleinden opgeplakt. Een andere marketingtruc is het gebruik van Dolby vision en HDR10 als logo’s. De tv kan met zijn beperkte helderheid en ips lcd-scherm namelijk niet eens aan de vereiste minimale helderheid van deze standaarden voldoen.

Maar goed, het is met een prijs van omgerekend 530 euro een betaalbare televisie en mensen kopen het model mogelijk omdat de ze merknaam van Nokia zien. De kans is echter klein dat we deze televisie op de Europese markt gaan tegenkomen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)