Nieuwe Sony Bravia Z5500 tv’s beschikbaar

30 juli 2009 2 Minuten 0 Reacties
sony-bravia-z5500

Sony introduceert de nieuwe Bravia Z5500.
Deze tv is verkrijgbaar in drie maten en combineert Sony`s 200Hz Motionflow technologie en ruisreductie met de laatste ECO functies in een slank design.

Sony introduceert de nieuwe Bravia Z5500.

Deze tv is verkrijgbaar in drie maten en combineert Sony`s 200Hz Motionflow technologie en ruisreductie met de laatste ECO functies in een slank design. Daarnaast is er een speciaal voor dit toestel ontworoen Home Theater systeem, de HT-CT500, dat de Full HD Home entertainment ervaring compleet moet maken.

De Motionflow 200Hz-technologie creëert extra beelden die in het signaal worden geplaatst. Het beeld van de Sony wordt verder verbeterd door ‘Image Blur Reduction’. De originele beelden worden opgeschoond voordat nieuwe beelden worden ingevoegd en verminderen zo de eventuele ruis. Verder analyseert en optimaliseert de `Bravia Engine 3` videosignalen van een HD- of SD-bron waardoor fotodetails, contrast en kleurweergave zouden worden verbeterd. Bovendien zorgt de ‘Live Colour’-technologie volgens Sony voor uitstekende weergave van levendige en levensechte kleuren.

De Z5500 is DLNA gecertificeerd, wat betekend dat via andere apparaten die over DLNA beschikken, muziek, digitale foto`s en video’s te bekijken zijn. Via VAIO-notebooks, netwerk-pc’s, mediacenters, mobiele telefoons of gameconsoles is deze HD-content te streamen naar de televisie. Met de BRAVIA afstandsbediening zijn weergavefuncties zoals pauzeren, snel vooruit- en terugspelen te gebruiken. Hiermee zijn eenvoudig de digitale foto’s de gedownloade films of thuisvideo’s te bekijken vanaf een pc of externe harde schijf (zonder ingewikkelde IP-instellingen). Ook beschikt de televisie over Bravia Sync-technologie. Hiermee is de Bravia televisie, het home theater systeem en de Blu-Ray speler te bedienen met slechts één afstandsbediening.

De nieuwe Bravia TV is via een ethernetpoort met het internet te verbinden. Via de AppliCast-functie zijn onder andere RSS-feeds van favoriete sites te bekijken op het scherm. Het XrossMediaBar (XMB) menu biedt via het scherm een keuze aan handige widgets (mini internetapplicaties), die zijn weer te geven naast het normale televisiebeeld. Naast een vooraf geïnstalleerde analoge klok, kalender en AppliCast-opstartgids, kan de nieuwe tv ook andere widgets als rekenmachine, alarm, wereldklok en fotolijst online downloaden.

De Z5500-serie verbruikt volgens Sony 25 tot 35% minder energie dan vergelijkbare modellen van afgelopen jaar. In het ECO menu op de XrossMediaBar zijn meer ECO snufjes snel en eenvoudig toegankelijk. De automatische stand-by schakelt de televisie uit als er geen inputsignaal is. De geïntegreerde lichtsensor past de sterkte van de achtergrondverlichting van de televisie aan, aan het licht in de ruimte en bespaart zo energie.

Prijs en beschikbaarheid
Deze Z5500 tv`s zijn nu in Nederland te koop voor:

  • KDL 40Z5500 (40-inch): 1800 euro
  • KDL 46Z5500 (46-inch): 2200 euro
  • KDL 52Z5500 (52-inch): 3000 euro

Reacties (0)