Nieuwe versie Nvidia Shield TV krijgt bluetoothcertificaat

01 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
nvidia-shield-foto-2

Er is wederom bewijs gevonden voor het bestaan van een nieuwe versie van de populaire Nvidia Shield TV-mediaspeler met Android TV. Het apparaat, mogelijk in de vorm van een dongle, is namelijk voorzien van een bluetoothcertificaat.

Bluetoothcertificaat voor nieuwe Nvidia Shield TV

Dat Nvidia werkt aan een nieuwe versie van de Nvidia Shield TV-mediaspeler is duidelijk, maar helaas nog niet bevestigd door het bedrijf. Eerder was de populaire Android TV-mediaspeler al te zien bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond en deze week is hetzelfde apparaat gespot bij Bluetooth SIG, de organisatie die verantwoordelijk is voor het uitdelen van bluetoothcertificaten en meer. Het modelnummer van de nieuwe Shield is P3430 en dat nummer komen we nu tegen bij de FCC en Bluetooth SIG.

Omdat de Nvidia Shield TV nu wederom opgedoken is, lijkt er informatie te worden bevestigd. Zo wordt er melding gemaakt van een softwareversie die Android P-Dessert genoemd wordt, waardoor de verwachting is dat de Shield TV meteen met Android 9 gelanceerd wordt. Ook lijkt nu bevestigd te zijn dat de nieuwe Shield geleverd wordt met bluetooth 5.0 and 802.11ac wifi. Dat laatste is vooral jammer, want dat is wifi 5, terwijl de transitie naar wifi 6 officieel begonnen is. Nvidia heeft tot op heden niets bevestigd over het apparaat.

Reacties (0)