Dit jaar een nieuwe tv kopen? De beste tips en adviezen op een rijtje

06 april 2013 3 Minuten 0 Reacties
LG-LA9609-2

2013 brengt weer heel wat moois op het gebied van tv. Alle grote fabrikanten hebben de afgelopen weken hun nieuwe series gepresenteerd en inmiddels verschijnen ook de eerste modellen in Nederland. Als je dit jaar een nieuwe tv wilt kopen heb je dus zeer veel keuze en is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we in dit artikel interessante links met tips en adviezen voor het kopen van een nieuwe TV samengepakt.

Uitleg technieken en features

Wanneer het al weer even geleden is dat je een nieuwe tv aangeschaft hebt is het verstandig je eerst in te lezen in de technieken en features die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Zo hebben lcd tv’s tegenwoordig de naam led tv die eigenlijk misleidend is. Ook plasma tv’s zijn de afgelopen jaren flink veranderd met eigenlijk nog maar drie fabrikanten die de techniek gebruiken; LG, Samsung en Panasonic. Er zijn de afgelopen jaren ook een hoop nieuwe features en functies geïntroduceerd waaronder 3D weergave en Smart TV. Nieuwe televisies kunnen zelfs eenvoudig draadloos content streamen vanaf andere apparaten middels onder meer NFC en Miracast. Zeer recente ontwikkelingen op het gebied van tv, waar je eigenlijk als consument nog geen rekening mee hoeft te houden aangezien de prijzen op een te hoog niveau liggen, zijn OLED en 4K Ultra HD. Meer informatie over de verschillende technieken en meer artikelen over features en functies van tv’s vind je in de home cinema informatiegids.

Tips en adviezen voor het kopen van een tv

Wanneer je eenmaal ingelezen bent over de nieuwste technieken, features en ontwikkelingen is het tijd om de juiste televisie te gaan kiezen. Er zijn veel zaken waar je rekening mee kunt of moet houden en het aantal specificaties waarmee je tv’s kunt vergelijken maakt dit niet makkelijker. Om het wat eenvoudiger te maken hebben we onder elkaar gezet waar je wel op moet letten en waar je niet op moet letten wanneer je een nieuwe tv koopt. Ook zijn er veel valkuilen bij het kopen van een tv en moet je jezelf 10 vragen stellen voordat je tot aankoop over gaat. Daarnaast zijn worden specifieke features en specificaties van een tv vaak overschat of niet juist gebruikt om tv’s te vergelijken, waaronder de frame rate en het contrast. In 2013 zien we ook de trend terug van steeds grotere tv’s dus is het niet onbelangrijk goed te weten wat voor jou de ideale grootte van een tv is. Meer tips, adviezen en artikelen met uitleg over termen en features vind je in onze home cinema informatiegids.

2013 lcd en plasma tv series

Als je voor jezelf de vragen in de hierboven gelinkte artikelen beantwoord hebt en alle informatie over de belangrijke en onbelangrijke elementen bij de aankoop van een tv duidelijk is voor je kun je specifiek op zoek gaan. Om je daarbij te helpen hebben we het 2013 HDTV overzicht gemaakt met alle lcd en plasma tv’s die de grotere fabrikanten dit jaar introduceren, inclusief de belangrijkste specificaties en alle prijzen. Wanneer je eenmaal een shortlist van tv’s hebt kun je op zoek gaan naar gebruikservaringen en reviews van experts. Ook wij proberen elk jaar zoveel mogelijk tv’s aan een review te onderwerpen welke je in ons review archief kunt terugvinden.

Advertentie

Nadat je een tv gekocht hebt

Wanneer je een tv gekocht hebt dan wil je er natuurlijk meteen van genieten. Om ervoor te zorgen dat je ook meteen van een goede beeldkwaliteit kunt genieten hebben we verschillende artikelen geschreven met informatie over onder meer tips voor een betere beeldkwaliteit, tips om je tv zelf (eenvoudig) te kalibreren en advies voor het optimaal instellen en optimaal aansluiten van je nieuwe televisie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)