‘Nederland is klaar voor 4K Ultra HD’

13 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
4K-Ultra-HD-retina

We kunnen inmiddels in Nederland naar de winkel voor verschillende 4K Ultra HD tv's, van zowel grote als kleinere fabrikanten, maar is Nederland wel klaar voor 4K? volgens onderzoeksbureau Akamai is dit het geval, met name door de hoge internetsnelheid.

Volgens Akamai, een bedrijf dat in kaart brengt wat de internetsnelheden van landen in Europa zijn, is Nederland absoluut klaar voor de komst van 4K Ultra HD. Wij behoren tot de top drie van landen met de hoogste snelheid voor een internetverbinding.

Uit het onderzoek blijkt dat in veel Europese landen maar 10 procent van de internetverbindingen sneller is dan 15Mbps. In Nederland, Zweden en Zwitserland ligt dit op respectievelijk 30 procent, 25 procent en 33 procent. Voor een stabiele 4K-stream is een verbinding van 10 tot 20 Mbps vereist.

Dat is goed nieuws want het aanbod van 4K-content dat momenteel beschikbaar is komt van het internet. Met name Netflix zet de laatste tijd vol in op 4K-materiaal maar verhoogde vorige week nog de prijs voor een abonnement dat toegang tot 4K-content biedt.

Lees meer over de optimale snelheid van je internetverbinding voor het streamen van video en hoe je 4K-content van Netflix kunt bekijken.

Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s, en alle andere home cinema producten, die inmiddels in Nederland te koop zijn vind je in ons 2014 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)