Muziek naar je home cinema systeem streamen met Rocki

28 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Rocki

Er zijn al verschillende systemen op de markt waarmee je draadloos muziek naar speakers en home cinema systemen kunt streamen. Gisteren kregen we echter de tip over nieuw product van Nederlandse bodem; de Rocki.

Volgens de makers is Rocki ontstaan uit de frustratie over de kwaliteit van Bluetooth speakers en het gebrek aan een goedkope manier om draadloos je muziek te kunnen afspelen op je HiFi installatie. Met Rocki kun je van muziek in de hoogste kwaliteit genieten, én vanaf je mobiele apparaat muziek naar alle apparaten met een audio-ingang streamen.

De Rocki bestaat uit een app die je installeert op je smartphone of tablet, en een kleine ontvanger die je aansluit op de audio-ingang van je hifisysteem of home cinema set. De app kan gebruikt worden om de weergave van muziek die op je telefoon of tablet staat te bedienen maar daarnaast kun je ook toegang krijgen tot DLNA-servers in je thuisnetwerk en muziek van deze servers via de gekoppelde installatie weergeven.

Het blijft echter niet bij één installatie die je aan kunt sturen. Vanuit de app kun je namelijk muziek naar meerdere ontvangers streamen en dus op verschillende home cinema systemen weergeven. Hiermee creëer je een multi-room systeem. Ook is het mogelijk om met meerdere mensen tegelijk de Rocki te bedienen en kun je per persoon aangeven wat wel en niet toegestaan is.

Momenteel is de Rocki een project op Kickstarter maar het drempelbedrag is reeds overschreden waardoor het product binnen niet al te lange tijd de markt zal bereiken. De Rocki wordt verkocht voor een prijs van 49 dollar exclusief btw.

Reacties (0)