Loewe presenteert nieuwe Art 46 LED TV

07 maart 2011 2 Minuten 0 Reacties
Loewe-Art-LED-46

Loewe presenteert de nieuwe Art 46 LED in haar Art serie. Met Art LED doet volgens Loewe hoogwaardig design zijn intrede in de woonkamer. Achter het moderne uiterlijk van de nieuwe TV gaan een functioneel innerlijk en Loewe's technische innovaties schuil. In het middelpunt van de beeldtechniek van de nieuwe Loewe Art LED staat het LED panel met 200 Hz techniek. De Edge Lit LED achtergrondbelichting moet zorgen voor hogere contrastwaarden. De geïntegreerde luidsprekers zorgen voor de passende geluid. De nieuwe Loewe Art 46 LED is volgens Loewe de perfecte basis voor een grootse thuisbioscoop.

De Art LED is ook qua multimedia goed uitgerust. Met het nieuwe mediaportaal Loewe MediaHome is het voor het eerst ook bij de Art familie gemakkelijk mogelijk om met de TV toegang te krijgen tot foto’s, video’s en muziek in het thuisnetwerk of op een lokaal USB-opslagmedium. Zo kunnen foto’s op de harde schijf van een PC of video’s op een USB stick in volledig formaat en in optimale kwaliteit worden bekeken. Bovendien maakt het nieuwe Loewe MediaNet bij de varianten met geïntegreerde harde schijf ook toegang tot online content mogelijk. Met MediaNet kunnen webvideo’s worden bekeken, webradio worden beluisterd en een grote selectie van overige internetcontent worden opgeroepen.

Een belangrijk element bij de nieuwe Art LED DR+ is Loewe MediaText: met deze nieuwe functie integreert Loewe de meest moderne en comfortabele teletekstfunctie, gebaseerd op de HbbTV-technologie. Dit is een Europese standaard die in Duitsland al door enkele zenders wordt aangeboden. Nog een plus is de CI+ interface, waarvan de Art LED over twee stuks beschikt. MediaText zal na de software-update in het voorjaar van 2011 beschikbaar zijn.

Met de vormgeving van de Art LED, die in samenwerking met Phoenix Design is ontworpen, citeert Loewe designelementen van de succesvolle Loewe Spheros en Loewe Art SL modellen. De televisies zijn nog slanker geworden en zijn beschikbaar in drie kleurvarianten: Zwart Hoogglans, Chroom Zilver of het nieuwe, Mokka. Ook bij de opstellingsconcepten biedt Loewe enkele varianten. Van een Table Stand met draaibare en in hoek verstelbare voet tot een net zo beweeglijke Floor Stand en VESA muurbeugels. Een voorziening voor de bevestiging aan de wand is al geïntegreerd in de achterwand van de behuizing.

Advertentie

Alle modellen beschikken over Dolby Digital Plus. De Art 46 LED beschikt bovendien over geïntegreerde AC3 en dts. Het vermogen is tweemaal twintig Watt stereo plus veertig Watt voor het lage-tonen-bereik. Uitbreiding met andere Loewe audiocomponenten is altijd mogelijk.

Aan het milieu is door Loewe ook gedacht. De Art LED is bijvoorbeeld vrij van lood en kwikzilver. De LED achtergrondbelichting helpt om het stroomverbruik op een bij deze tijd passend laag niveau te houden. De energiebesparingsfunctie OPC regelt optioneel de helderheid van het display, passend bij de belichting in de ruimte en brengt zo het stroomverbruik omlaag. In de standby-modus bedraagt het stroomverbruik minder dan 0,4 Watt.

Reacties (0)