Loewe introduceert nieuw Smart TV bedieningssysteem Assist Media

01 maart 2013 2 Minuten 1 Reacties
Loewe-Assist-Media

Loewe biedt voor de Reference ID en Individual TV's met het bedieningssysteem Loewe Assist Media een nieuwe filosofie voor de intuïtieve bediening. Het centrale element hierbij is een zelf samen te stellen en eenvoudig te bedienen favorietenmenu waarbij televisie, foto’s, internet, muziek, video-opnames en meer met elkaar versmelten.

Tot nu toe was de bediening van moderne Smart TV’s altijd streng gescheiden naar onderdelen als televisie, satellietradio, externe AV-ingangsbronnen, internettoepassingen en netwerk- of mediaplayerfuncties voor foto-, muziek- en/of videoweergave. Het nieuwe bedieningssysteem Assist Media van Loewe maakt hieraan een einde. Als je op de Home-toets van de afstandsbediening drukt, verschijnt een Home Screen, dat op het eerste gezicht weliswaar herinnert aan het overzicht van internet-apps van de huidige Smart-TV’s van diverse producenten, maar volgens de fabrikant veel verder gaat.

Op het beeldscherm verschijnen twaalf direct inzichtelijke icoontjes voor de favoriete toepassingen, die zelf aan te passen zijn. Dat kunnen zowel favoriete televisiezenders, DVB-radiozenders of internetpagina’s zijn. Ook favoriete muziek of foto’s, die beschikbaar zijn op een USB-stick of in het netwerk, kunnen worden toegewezen aan een favorieten-icoontje. Desgewenst kunnen televisieopnames op de geïntegreerde harde schijf of een voorkeurspagina van Teletekst van een TV-aanbieder worden toegewezen aan een icoontje. Als icoontje verschijnt bijvoorbeeld een individueel aan te passen preview van de opname, de betreffende teletekstpagina, de albumcover van een MP3-bestand of de betreffende digitale foto. Voor de betere herkenning van een favoriete zender wordt automatisch het betreffende zenderlogo als icoontje aangegeven.

Minimalistisch design

De favorieten-icoontjes staan optisch niet op de voorgrond, maar zijn geïntegreerd in het display-design. Daarom bevindt zich onder iedere favorieten-icoontje tussen twee balkjes een tekstveld met de beschrijving van de betreffende inhoud. Het bevat ten eerste een symbool ter aanduiding van het mediatype (muziek, video-opname, televisiezender, radiozender, internetcontent, enz.) en rechts daarvan een bijpassende aanduidingtekst (naam van de zender, muziektitel, naam van de opname, enz.). Met behulp van de cursortoetsen op de afstandsbediening kan men door het favorietenmenu bladeren en de inhoud selecteren.

Advertentie

Om het Home Screen niet te vol te maken en overzichtelijk te houden, tonen de nieuwe Loewe Reference ID- en Individual-televisies steeds drie keer vier favorieten-icoontjes. Als er meer dan twaalf favorieten zijn opgeslagen op de televisie, zie je aan de onderkant ter aanduiding de bovenste helft van de volgende vier favorieten-icoontjes. Alle menuschermen zijn semitransparant zijn vormgegeven. Op die manier blijven tijdens de individualisering van het Home Screen of bij het instellen van het menu de beeldinhouden steeds zichtbaar.

Uitgebreide functionaliteit

Op het Home Screen verschijnt aan de linkerkant een klassiek, verticaal menu, waarop de gebruiker met de afstandsbediening kan kiezen uit TV, video-opnames, audio/radio, foto’s, webcontent, extra’s en systeeminstellingen. Bij de navigatie door het menu zet Loewe consequent in op het principe van de kruisnavigatie via de vier cursor-richtingstoetsen. Een meebewegende spot op het Home Screen toont daarbij altijd precies waar je je op dat moment bevindt.

Reacties (1)