LG wijzigt actieve 3D techniek Nano LED TV’s in Cinema 3D techniek

09 juni 2011 1 Minuut 0 Reacties
lg-lw7700

Tijdens de CES afgelopen januari presenteerde LG haar high-end LED TV line-up met modellen die beschikken over de zogenaamde Nano LED techniek. Deze techniek zorgt voor zeer dunne displays en een betere beeldkwaliteit. Het idee was deze TV's uit te rusten met de actieve 3D techniek, gebruik makend van de actieve 3D brillen, maar volgens Electronic House wil LG dit nu wijzigen in de Cinema 3D, passieve 3D techniek.

Na Nano LED TV line-up zou onder andere bestaan uit de LW9500 en LW7700 LED TV’s en moet ergens in augustus op de markt verschijnen. Volgens LG zijn de Cinema 3D producten zo populair dat het de juiste beslissing is om deze techniek ook voor de high-end TVs te gebruiken. Of dit gevolgen heeft voor de THX certificering van de Nano LED TV’s is niet bekend, maar de huidige Cinema 3D TV’s beschikken hier in ieder geval niet over. Als het goed is blijven de andere features van de Nano LED TV’s hetzelfde.

Of dit een juiste keuze is van LG vraag ik me af. De passieve 3D techniek geeft toch een mindere beeldkwaliteit dan de actieve 3D techniek (lees ons artikel over beide technieken) en nu laat LG eigenlijk geen keuze meer over voor de echte filmfan die alleen maar de beste beeldkwaliteit wil.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)