LG verwerkt Harman Kardon speakers in high-end oled en Ultra HD tv’s

09 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-105-inch-tv

LG gaat de surround-audiotechnologie en speakers van Harman Kardon in nieuwe high-end oled tv's en 4K Ultra HD tv's verwerken.

De audiokwaliteit van flatscreen tv’s is vaak niet om over naar huis te schrijven maar de laatste tijd proberen fabrikanten er alles aan te doen om de kwaliteit op te krikken. Zo verwerkt LG een soundbar in de voet van sommige nieuwe high-end tv’s en heeft Sony het zogenaamde Wedge Design ontwikkeld om meer ruimte voor de speakers te creëren. 

LG heeft daarnaast deze week aangekondigd een samenwerking aan te gaan met Harman Kardon. De Koreaanse fabrikant gaat de audiotechnologie en speakers van Harman Kardon in nieuwe high-end oled tv’s en 4K Ultra HD tv’s verwerken. De Ultra Surround-technologie van Harman moet volgens LG zorgen voor een indrukwekkende virtuele surround-ervaring waarmee de kijker in het midden van de actie geplaatst wordt. Dit wordt bereikt door een 7.1-kanaals audiosysteem dat in de tv verwerkt is en naar voren is gericht.

De in januari aangekondigde 105-inch gebogen Ultra HD tv beschikt al over deze speakers. Welke andere modellen ermee uitgerust worden is nog niet duidelijk, maar het is aannemelijk dat het gaat om de nieuwe oled tv’s die later dit jaar verschijnen, en de nieuwe 4K Ultra HD tv’s die eerder deze week aangekondigd zijn. 

Advertentie

Bekijk de complete LG 2014 lcd led tv line-up.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)