LG verwacht 3,8 miljoen 3D LCD TV’s te hebben verkocht in 2011

15 december 2009 1 Minuut 0 Reacties
LG_3D_Tv_and_SkyLife_2

Terwijl veel bedrijven in de TV industrie nog niet vol voor de 3D revolutie willen gaan lijkt het erop dat de grootste TV fabrikanten helemaal klaar zijn om hun nieuwe 3D TV productlijnen te presenteren tijdens de CES Show (Een show waarin de nieuwste generatie producten van fabrikanten getoond worden) volgende maand. LG heeft zelfs al hoge verwachtingen gepresenteerd voor 3D in 2010. LG Electronics is qua omzet 's werelds één na grootste TV merk en wil graag voorop lopen in de alsmaar groeiende markt van 3D TV's.

Het is duidelijk dat 3D TV hét grote nieuws gaat zijn van de belangrijkste TV merken tijdens de CES Show, met Samsung, LG, Sony en Panasonic die allemaal hun volledige visie en organisatie achter de nieuwe 3D technologie gezet hebben. LG maakte deze week bekend dat ze in 2010 400.000 3D TV’s verkocht wil hebben en wel 3,4 miljoen 3D TV’s in 2011! De nieuwste 3D TV modellen van LG zullen in het najaar van 2010 voor consumenten beschikbaar zijn. Momenteel verkoopt het bedrijf alleen de zeer dure 47 inch 3D TV, gericht op de bedrijfssector.

Volgens LG zal de verkoop van 3D TV’s hand in hand gaan met de distributie van 3D content (Nu is er nog geen 3D content te verkrijgen of te zien). 3D content providers (distributeurs) zullen geen content gaan verstrekken totdat de 3D TV aantallen bij de consument rendabel genoeg zijn. Aan de andere kant zullen 3D TV’s nog weinig verkocht worden als er geen 3D content beschikbaar is. Het is dus even afwachten..

Sony heeft laten weten dat ze verwacht dat de 3D TV verkoopcijfers 50% van het totaal aantal verkochte TV’s zal zijn in 2012.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)