LG toont ‘Smart Bed’ – transparant oled-paneel voor bij het bed

11 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
LG transparante oled tv CES 2021

Transparante oled-televisies zien we al jaren op beurzen opduiken, maar een echt handige toepassing voor consumenten is nog altijd niet verschenen. LG Display denkt echter die toepassing gevonden te hebben met 'Smart Bed'. Dit is een transparant oled-scherm voor in de slaapkamer.

Het prototype scherm van LG is een 55-inch transparant oled-scherm. Je kunt door het scherm heen kijken, zelfs wanneer er beelden op getoond worden. Waar voorgaande prototypes 10 procent transparantie boden kan dit model tot 40 procent transparantie gaan.

In de visie van LG wordt het scherm aan het voeteneind van het bed gebruikt, waar het scherm deels of volledig uit een behuizing schuift. Het scherm kan zo dienst doen als informatiescherm voor muziek, nieuws of weer. Maar je kunt er ook een film op kijken.

De behuizing moet volgens LG  Display mobiel zijn, zodat verandering van locatie relatief eenvoudig zou moeten zijn. De audio-oplossing is volgens LG in de behuizing verwerkt, al is niet duidelijk wat hier precies van verwacht mag worden.

Vooralsnog lijkt het wederom te gaan om een prototype. Een prijs of lanceerdatum is dan ook niet bekend. Maar aan de andere kant: wat voegt een transparant scherm in de slaapkamer dan precies toe?

De collega’s van CNET mochten deze week een kijkje nemen bij LG en maakten onderstaande video waarin onder meer deze transparante oled tv voorbij komt.

LG transparante oled tv CES 2021


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)