LG toont buigbaar 48-inch oled-scherm tijdens CES 2021

04 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
LG buigbaar oled scherm ces 2021

Het 'Bendable Sound OLED display' van LG is een buigbare versie van het 48-inch oled-paneel dat LG afgelopen jaar introduceerde.

Vlak voordat CES 2021 van start gaat heeft LG al een mooie aankondiging gedaan. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft namelijk een 48-inch buigbaar oled-scherm met ingebouwd audiosysteem aangekondigd. Volgens LG is dit het eerste scherm ter wereld dat gebogen kan worden.

Het ‘Bendable Sound OLED display’ van LG is een buigbare versie van het 48-inch oled-paneel dat LG afgelopen jaar introduceerde. Het scherm is volledig gericht op de gamers onder ons, compleet met een ingebouwd audiosysteem. Het scherm kan gebogen worden met een radius van 1,000mm, waardoor je het scherm de ene keer als televisie in kunt zetten en de andere keer als gebogen gaming monitor kunt gebruiken. In gebogen modus moet het scherm volgens LG een onderdompelende ervaring bieden, met de perfecte kijkhoeken uit het midden van het scherm.

Het scherm is voorzien van de Crystal Sound OLED-technologie van LG. Dit betekent dat het scherm zelf heel licht vibreert en daarmee geluid voortbrengt. Er zijn dus geen fysieke speakers aanwezig: het scherm is het audiosysteem. Daarnaast is het display voorzien van een 0.1ms reactietijd, een refresh rate van 120Hz, VRR ondersteuning en de 4K-resolutie.

Het ‘Bendable Sound OLED display’ wordt komende week door LG Display officieel aan de wereld voorgesteld. Of er dit jaar ook een productiemodel op de markt verschijnt – en welk merk er dan opstaat – is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)