‘LG toont 175-inch microled televisie tijdens IFA 2018’

21 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
LG 2018 oled

LG zou volgens Koreaanse media in Berlijn een 175-inch prototype microled-televisie aan het publiek willen tonen. Dit is het grootste model tot nu toe.

Groot, groter, grootst. Dat is het motto van de laatste jaren als het om televisies op beurzen gaat. Begin dit jaar was het nog Samsung die met de eer aan de haal ging; dankzij de 146-inch microled-televisie van het bedrijf. Maar de kans is aanwezig dat LG over ruim een week het stokje van Samsung overneemt; met een 175-inch microled-televisie die tijdens IFA 2018 getoond zou worden.

De IFA-beurs te Berlijn staat weer voor de deur en dat betekent dat de grote fabrikanten gaan laten zien wat ze in huis hebben en waar ze aan werken. LG werkt niet alleen aan oled, de techniek waar het bedrijf veel succes mee geboekt heeft. Ook doet LG onderzoek naar de mogelijkheden van microled, een nieuwe techniek waar meerdere partijen aan werken. LG zou volgens Koreaanse media in Berlijn zelfs al een 175-inch prototype microled-televisie aan het publiek willen tonen.

Net als oled is microled een ‘self-emitting display technology’ waarbij de pixels (zeer kleine leds dus) zelf licht geven. De techniek staat nog in de kinderschoenen want het is zeer lastig om leds (pixels) zo klein te maken dat ze in hoge resolutie in een televisie voor de woonkamer passen. Samsung zou echter dit volgend al een microled-televisie voor consumenten op de markt willen brengen. We wachten geduldig af wat we tijdens IFA 2018 te zien gaan krijgen.

Lees meer over wat microled precies is.

Reacties (0)