LG rust nieuwe tv’s uit met kunstmatige intelligentie en Alpha 9-processor

03 januari 2018 3 Minuten 0 Reacties
LG-ThinQ

LG heeft vandaag de eerste details gedeeld van de nieuwste tv's die dit jaar op de markt verschijnen. De smart tv's van het bedrijf worden in 2018 uitgerust met ThinQ-kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) en de α (Alpha)-processor.

LG ThinQ voor smart tv’s

ThinQ is de slimme assistent van LG, gebaseerd op de Google Assistant, waarmee middels spraak smart tv-functies en andere producten bediend kunnen worden. Met ThinQ zijn honderden spraakopdrachten mogelijk met behulp van het eigen open platform en de verbinding met externe AI-services. Met de AI-functionaliteit die in de tv’s zijn ingebouwd kun je rechtstreeks tegen de afstandsbediening praten om gebruik te maken van de functies van de spraakassistent. Je kunt op de tv informatie, afbeeldingen of video’s opzoeken door een spraakopdracht via de afstandsbediening, zoals ‘toon me alle films waarin Brad Pitt gespeeld heeft’ of ‘laat me yogavideo’s zien’.

Met ThinQ kun je de elektronische programmagids optimaal benutten; zo kun je om programma-informatie vragen of kan er gezapt worden naar een kanaal of programma. De televisies met ThinQ kunnen ook functioneren als slimme ‘hubs’, waarmee andere smarthome-apparaten, zoals robotstofzuigers, speakers, airconditioners, luchtreinigers, slimme lampen en vele andere apparaten die via Wi-Fi of Bluetooth met de TV kunnen worden verbonden en worden aangestuurd. Bovendien kunnen gebruikers in bepaalde landen Google Assistent-spraakopdrachten gebruiken om slimme apparaten in huis te bedienen, zoals lampen, of diensten van derden te gebruiken.

LG α (Alpha) 9-processor

Met de nieuwste α (Alpha) 9-processor van LG, die de 2018 oled tv’s aanstuurt, moet de beeldkwaliteit verder geoptimaliseerd worden. Een belangrijk element van α (Alpha) 9 is het vierstaps-proces van ruisonderdrukking. Het algoritme moet volgens LG zorgen voor meer finesse in het proces van ruisonderdrukking, waardoor de helderheid van beelden die worden beïnvloed door storende artefacten wordt verbeterd en een effectievere weergave van subtiele overgangen mogelijk is. Het verbeterde algoritme voor kleurcorrectie maakt daarbij volgens de fabrikant meer natuurlijke kleuren mogelijk omdat het zeven keer meer referentiekleurcoördinaten heeft dan voorheen. De α (Alpha) 9-processor is ook ontworpen om hoge framesnelheid (HFR) te kunnen ondersteunen: zo tonen de televisies bewegend beeld vloeiender en duidelijker met 100 beelden per seconde. Dit zorgt voor een betere weergave van snel bewegend beeld zoals sportwedstrijden en actiefilms.

Nano Cell SUPER UHD TV’s

De Nano Cell SUPER UHD TV’s van LG krijgen de nieuwe α (Alpha) 7-processor voor een betere beeldverwerking. Daarbij gebruiken ze ‘Full-Array Local Dimming’-achtergrondverlichting (FALD) dat moet zorgen voor diepere zwarttinten en verbeterde kleuren. Bij FALD-achtergrondverlichting kunnen de leds in de achtergrondverlichting-zones dichter bij elkaar en verspreid over het hele scherm worden geplaatst, in tegenstelling tot randverlichting waarbij achtergrondverlichting aan de randen van het tv-scherm wordt geplaatst. De technologie verbetert de zwartniveaus en beeldweergave door de leds afzonderlijk in en uit te schakelen.

4K Cinema HDR

LG roept in 2018 ook een nieuwe term in het leven; 4K Cinema HDR. Zoals de naam al doet vermoeden moet dit voor een optimale bioscoopervaring zorgen. De oled en Super UHD tv’s ondersteunen Advanced HDR van Technicolor en, net als bij eerdere televisies van LG, worden alle belangrijke HDR-formats ondersteund: van het premium Dolby Vision tot HDR10 en HLG (Hybrid Log-Gamma). Alle 2018 oled tv’s en de Super UHD tv’s zijn daarbij voorzien van Dolby Atmos.

Lees ook onze LG E8-serie oled tv review.

Reacties (0)