LG oled tv’s krijgen firmware-update voor stotterend beeld bij 120Hz en VRR

26 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
lg-oled-48-cx

LG heeft een firmware-update uitgebracht voor verschillende oled-tv-modellen uit 2020, waarmee het probleem van stotterend beeld bij hoge framerates opgelost moet zijn.

In oktober werd bekend dat gebruikers van diverse LG oled tv’s problemen ervaringen met de VRR-modi van de toestellen. De televisies hebben last van stotterend beeld bij hoge framerates in combinatie met variable refresh rate (VRR) of G-Sync. Inmiddels heeft LG een firmware-update uitgerold die dit probleem moet verhelpen.

Het probleem zit hem in de variabele refresh rate-modi (VRR) van de oled-tv’s van LG. Het gaat om een stotterend beeld bij hoge framerates (HFR) als G-Sync wordt gebruikt in combinatie met een Nvidia RTX 30-videokaart. Bij dit probleem blijft het beeld kort hangen en wordt een aantal frames overgeslagen, waarmee in principe het tegenovergestelde wordt bereikt van de vloeiende ervaring die G-Sync zou moeten realiseren.

De firmware-update die op de Nederlandse website van LG te vinden is, is geschikt voor de CX-serie, GX-serie en WX-serie oled tv’s van 2020. Binnenkort zal de update ook automatisch uitgerold worden naar de betreffende modellen. Volgens LG zelf moet de update een vloeiende vrr-playback mogelijk voor pc- en consolegames. Mocht je een ZX-serie oled tv, Nano99-serie lcd tv of Nano95-serie lcd tv van LG hebben, dan moet je nog even geduld hebben. De update voor deze modellen verschijnt tegen het einde van dit jaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)