LG lanceert universele Magic Remote afstandsbediening

19 december 2012 1 Minuut 1 Reacties
LG-Magic-Remote-2013

Begin dit jaar lanceerde LG tijdens CES 2012 haar nieuwe Magic Remote afstandsbediening waarmee Cinema 3D TV's van de fabrikant middels bewegingen, een cursor en spraak bediend kunnen worden. Vandaag kondigt LG de universele versie van de Magic Remote aan waarmee ook andere componenten binnen je home cinema systeem bediend kunnen worden.

Nieuwe LG Magic Remote

Middels een paar eenvoudige stappen kies je het merk en model van het componenten binnen je home cinema systeem, bijvoorbeeld een Blu-ray speler of digitale TV decoder. Op de TV verschijnt vervolgens een virtuele afstandbediening, waardoor je via de Magic Remote je andere apparaten kunt bedienen.

De werking van de universele Magic Remote is nagenoeg hetzelfde als de afstandsbediening die met LG’s eigen Smart TV’s geleverd wordt maar de techniek is op verschillende punten verbeterd. Door te wijzen, scrollen, klikken en via de stemherkenning ga je eenvoudig door het menu en programma’s. Met de scroll-knop kun je bladeren door webpagina’s en kun je inzoomen of uitzoomen bij apps zoals Google Maps. Voor het veranderen van zender hoef je alleen nog maar het nummer van de zender in de lucht te schrijven. Nieuwe taalherkenningssoftware in de Magic Remote zorgt ervoor dat opdrachten via stemherkenning direct worden uitgevoerd, zonder een pauze tussen de opdracht en de daadwerkelijke actie. Bij de vorige generatie Magic Remote moest je nog pauzeren tussen woorden om een commando uit te voeren.

Twee varianten

LG brengt twee varianten van de Magic Remote op de markt, beiden worden met TV’s van LG meegeleverd. Het eerste model is een slanke variant die beschikt over achtergrondverlichting voor de toetsen. Dit model wordt met de high-end 2013 TV’s van LG geleverd. Het tweede model wordt met de overige Cinema 3D TV’s van de fabrikant geleverd, is iets minder slank en moet het doen zonder de verlichting voor de toetsen.

Advertentie

De LG Magic Remote komt in het voorjaar beschikbaar voor de nieuwe tv modellen en zal tijdens de Consumer Electronics Show van 8 tot 11 januari in Las Vegas voor het eerst worden getoond.

Reacties (1)