LG lanceert nieuwe oled tv’s met slank design en HDR

05 januari 2016 2 Minuten 0 Reacties
LG-oled-2016

Op het gebied van oled tv's is LG nog steeds heer en meester en ook tijdens CES 2016 is dit duidelijk geworden. De Koreaanse fabrikant heeft diverse nieuwe oled tv's gepresenteerd, voorzien van een nog slanker design en ondersteuning voor high dynamic range (HDR).

LG 2016 oled tv’s

LG komt onder meer met de G6- en E6-series. Deze series bestaan uit oled tv’s met een formaat van tussen de 55-inch en 77-inch, welke beschikken over de hoge 4K Ultra HD-resolutie en voorzien zijn van ondersteuning voor HDR-content. LG zegt de helderheid van de oled-panelen opgeschroefd te hebben, iets waar we vorig jaar nog wat kritiek over gehoord hebben. Ook geeft het bedrijf aan ondersteuning voor alle HDR-formaten te bieden, waaronder Dolby Vision.

Daarnaast is het nieuwe webOS 3.0-platform aanwezig voor een nog groter gebruiksgemak. Ook voegt webOS 3.0 de mogelijkheid toe om smartphone-apps naar de tv te sturen. Wellicht het meest opvallende is het design. LG heeft het voor elkaar gekregen de tv’s maar 2,59 millimeter dun te maken en noemt het dan ook een ‘Picture-On-Glass’ design. Het Ultra HD Premium-certificaat is overigens op deze modellen geplakt en wil zeggen dat ze aan de hoogste eisen voldoen voor wat betreft de resolutie, de helderheid, het contrast, het kleurbereik en de audiokwaliteit.

Met een 10-bit kleurenpaneel krijgen de tv’s een kleurbereik van meer dan een miljard kleuren, waarbij 99 procent van het DCI-P3 kleurspectrum gedekt wordt. Door de geboden ondersteuning voor de BT.2020 kleurenstandaard, zijn de G6 en E6 modellen helemaal klaar voor de toekomst. In samenwerking met Harman/Kardon, is er een vooruit gericht luidsprekersysteem ontwikkeld voor helder en gedetailleerd geluid. Het speakersysteem heeft subwoofers in de standaard voor een warmere klank vanuit de tv. 

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe oled tv’s van LG naar Nederland komen en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend.

Lees ook onze LG OLED65E6V oled tv review.

Reacties (0)