LG lanceert 4K UHD CineBeam Laserprojector en 4K UHD CineBeam LED projector

29 augustus 2019 2 Minuten 0 Reacties
LG Cinebeam IFA 2019

IFA 2019 moet nog van start gaan maar traditiegetrouw toont LG vlak voor de start van Europa's grootste beurs al wat nieuwe producten. Vandaag kondigt de Koreaanse fabrikant twee nieuwe modellen in de CineBeam 4K UHD projectorserie aan; de 4K UHD CineBeam Laserprojector (model HU85L) en de 4K UHD CineBeam LED projector (model HU70L).

Beide 4K Ultra Short Throw beamers van LG zijn volgens de fabrikant ideale en veelzijdige smarthome bioscoopoplossingen. Daarbij moet nieuwe technologie helpen om duidelijkere beelden te produceren dan de traditionele Digital Light Processing (DLP) projectoren met kleurenwielen.

4K UHD CineBeam Laserprojector

De HU85L gebruikt drie lasers om kleuren te genereren met individuele rode en blauwe lasers. Groen wordt gecreëerd door LG’s wielloze laser en LED-technologie en een andere blauwe lichtbron. Deze configuratie moet zorgen voor nauwkeurige kleuren, en bereikt 97 procent van de DCI-P3 kleurruimte, tot 12-bit kleurverwerking en een lichtopbrengst van maximaal 2.700 ANSI lumen. Met de UST-technologie kan de LG HU85L op slechts 5,6 centimeter van de muur worden geplaatst om een 90-inch beeld te projecteren. Bij een afstand van 18 centimeter van de muur kan deze een 120-inch beeld projecteren.

LG 4K UHD CineBeam LED projector

De compactere HU70L-projector kan een beeld tot 140-inch diagonaal met een helderheid van 1500 ANSI-lumen die 92 procent van de DCI-P3-kleurruimte bestrijkt projecteren. De projector maakt gebruik van vier LED’s om rood, groen en blauw te genereren. Door de toevoeging van de vierde LED wordt de helderheid en het contrast van het beeld vergroot en worden levendigere kleuren met meer genuanceerde tonaliteit genereert (in vergelijking met conventionele LED-projectoren) door het dynamisch aanpassen van de groene tonen.

De nieuwe projectoren ondersteunen HDR in de vorm van HDR10 en de TruMotion-technologie zorgt ervoor dat alle bewegingen op het scherm vloeiend en natuurlijk worden weergegeven. Dankzij de zesstaps 4K upscaler kunnen gebruikers Full HD-content bekijken in 4K. Beide CineBeam-projectoren bieden ook een overvloed aan streaming opties en verschillende aansluitopties, waaronder USB, HDMI, Ethernet en draadloos scherm delen (Android en iOS). Met LG’s webOS 4.5 krijg je toegang tot populaire streamingapps zoals Netflix, Amazon, YouTube en met de Magic Remote met verlichte knoppen is deze projector in de donkere kamers te gebruiken.

De 4K UHD CineBeam Laserprojector (model HU85L) en de 4K UHD CineBeam LED projector (model HU70L) moeten in september in de Benelux verschijnen. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)