LG komt in 2012 met 55 inch OLED TV

22 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
lg-oled-31

De laatste tijd is het wat stil omtrent OLED voor de huiskamer, maar LG heeft deze week van zich laten horen door een 55 inch OLED te beloven voor de tweede helft van 2012. LG Display CEO Kwon Young-soo kwam met deze aankondiging tijdens de presentatie van de cijfers van het tweede kwartaal.

Volgens Kwon heeft het geen zin meer om de focus op kleine en middelgrote OLED displays te leggen, welke vooral voor tablets en smartphones gebruikt worden. Deze displays zijn volgens Kwon kwalitatief ondergeschikt aan andere display technieken als de IPS LCD technologie. LG zal de investeringen in deze sector stopzetten ook gezien OLED een stuk minder winstgevend is dan andere producten in de mobiele sector. LG zal de focus vanafnu verleggen naar grotere OLED displays voor TV’s.

Kwon gaf aan dat de 55 inch OLED TV in eerste instantie in kleine aantallen (tienduizenden) geproduceerd zal worden, maar dat LG Display er uiteindelijk een massaproduct van wil maken. Hopelijk is de prijs van het 55 inch OLED model wat aantrekkelijker dan de 2000 euro die betaalt moet worden voor de 15 inch OLED TV van de fabrikant.

Bron: Whathifi


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)