LG en Philips starten de Smart TV Alliance

20 juni 2012 1 Minuut 0 Reacties
Smart-TV-Alliance

LG en Philips (inmiddels TP Vision) hebben vandaag aangekondigd samen te gaan werken in de Smart TV Alliance. Deze samenwerking moet zorgen voor een 'open' ecosysteem voor applicatie ontwikkelaars om zodoende aantrekkelijke en platform onafhankelijke diensten te kunnen ontwikkelen. Het komt dus eigenlijk neer op het samensmelten van het systeem achter de Smart TV platformen.

Een van de problemen van Smart TV’s is dat ontwikkelaars voor nagenoeg elk merk een nieuwe applicatie moeten ontwikkelen. je kunt niet simpelweg een app die ontwikkeld is voor een Samsung Smart TV gebruiken op een LG Smart TV. Dit initiatief moet het in de toekomst wel mogelijk maken apps te ontwikkelen voor meerdere platformen. Uiteindelijk moet het dan zorgen voor meer applicaties van meer ontwikkelaars en van betere kwaliteit.

De Smart TV Alliance zal binnenkort een gratis SDK beschikbaar stellen voor ontwikkelaars waarmee applicaties op alle platformen gedraaid kunnen worden. Momenteel bestaat de Smart TV Alliance alleen uit LG en Philips maar er zouden al fabrikanten uit Japan in de rij staan om aan te schuiven. Om dit initiatief te laten slagen zullen er nog heel wat fabrikanten moeten aansluiten.

Bron: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)