LG brengt volgende maand webOS 3.5 met ‘magische’ functies uit

21 december 2016 1 Minuut 2 Reacties
LG-webos-3-0

De volgende versie van het webOS smart tv-platform brengt een aantal 'magische' functies, waaronder Magic Zoom en Magic Link.

CES 2017 staat voor de deur en dat betekent dat alle grote elektronicafabrikanten hun nieuwste ontwikkelingen weer laten zien. Ook de smart tv’s mogen natuurlijk niet ontbreken en LG bijt vandaag het spits af met wat eerste onthullingen. De Koreaanse fabrikant kondigt webOS 3.5 aan.

‘Magisch’ webOS 3.5

De volgende versie van webOS brengt volgens LG een aantal ‘magische’ functies, wat we ook terugzien in de namen van die functies. De eerste functie, My Buttons, doet daar echter niet aan mee. Hiermee is het mogelijk om de numerieke toetsen van de afstandsbediening te koppelen aan een specifieke app of actie. Een soort snelkoppeling dus.

Eén van de acties die je eraan kunt koppelen is Magic Link. Hiermee maakt LG het mogelijk om snel relevante informatie over het programma, de film of de serie die je aan het kijken bent op te zoeken. Een druk op de knop zorgt ervoor dat je informatie over de cast, gerelateerde YouTube-content en nog meer te zien krijgt.

Advertentie

Magic Zoom Recording is een functie die het mogelijk maakt om in te zoomen op een regio van het beeld en dat stukje beeld op te nemen. LG geeft een concert als voorbeeld, waarbij je een opname maakt van één specifiek bandlid. Een laatste nieuwe feature is ‘360-degree PLAY’. Hiermee is het mogelijk om 360 graden-foto’s en -video’s te bekijken door de Magic remote afstandsbediening te bewegen. Middels het muiswiel kun je ook inzoomen op de actie.

LG zal de eerste beelden van webOS 3.5 tijdens CES 2017 in Las Vegas tonen. We kunnen de nieuwste softwareversie vanaf het voorjaar ook op de 2017 tv’s van het bedrijf verwachten.

Reacties (2)