LG brengt verbeterde browser naar oudere webOS smart tv’s

26 mei 2021 1 Minuut 9 Reacties
LG-WebOS60-Opener

LG zegt geluisterd te hebben naar de vraag vanuit haar community en kondigt daarom een update aan voor oudere smart tv's met webOS. De upgrade moet de weergave van webpagina’s en daarmee de gebruikerservaring verbeteren.

De smart tv’s van LG die draaien op de versies 4.0 tot 5.0 van webOS krijgen een verbeterd UX-design die populaire websites goed weergeeft. Hierdoor worden de websites precies getoond zoals ze bedoeld zijn, aldus de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Volgens LG kunnen webbrowers die beschikbaar zijn op veel smart tv’s (inclusief een aantal modellen van LG) bepaalde websites niet goed weergeven, wat leidt tot een verminderde gebruikerservaring. De reden hiervoor is dat, in tegenstelling tot pc’s en mobiele apparaten die de meest recente versie van de webbrowsers gebruiken, de meeste smart tv-systemen een versie van Chromium gebruiken. Deze versie van Google Chrome gebruikt een Javascript-engine die geen ondersteuning biedt aan de meest recente specificaties die nodig zijn voor een naadloze web-ervaring.

LG biedt eigen gebruikers nu een oplossing met een geüpdatete webbrowser voor smart tv’s met webOS. De upgrade biedt ondersteuning aan de laatste ontwikkelingen en trends. Bovendien maakt de software-update ook diverse andere functies beschikbaar. Zo is het mogelijk om ongewenste advertenties op het internet te blokkeren met Advertising Blocking, kan je op het web surfen terwijl je tv kijkt met Half View en detecteert en blokkeert Malicious Sites Blocking phishing-websites.

Advertentie

De update is vanaf deze maand beschikbaar, waarbij LG-televisies met de meest recente webOS versies deze als eerste ontvangen (week van 17 mei). Daaropvolgend zijn de versies 4.5 (24 mei) en 4.0 (31 mei) aan de beurt.

LG-OLED65C16LA-Llifestyle
Lees ook

Review: LG OLED65C16LA (C1-serie) oled-televisie

Reacties (9)