LG brengt nieuwe 3D lcd led en 3D oled tv’s naar Nederland

12 april 2014 3 Minuten 0 Reacties
LG-webOS-Smart-tv

Vorige week zagen we de nieuwe 3D Blu-ray spelers van LG al voorbij komen en vandaag is het de beurt aan de 3D tv's van de Koreaanse fabrikant. LG brengt een groot aantal nieuwe tv-series naar Nederland, waaronder modellen met een oled-display en modellen met een 4K Ultra HD-resolutie. De meeste nieuwe middenklasse en high-end tv's zijn voorzien van 3D-weergave.

LG 2014 3D tv’s

LG laat dit jaar zien voorop te willen lopen in de tv-markt. De Koreaanse fabrikant introduceert niet alleen tv’s met de nieuwste beeldtechnieken en hoogste resoluties, ook het Smart tv-platform is compleet vernieuwd. De meeste middenklasse en high-end tv’s die LG dit jaar naar Nederland brengt zijn voorzien van het nieuwe webOS platform. Daarnaast zijn de meeste modellen uitgerust met passieve 3D weergave, door LG Cinema 3D genoemd, en zijn er verschillende mogelijkheden om content draadloos vanuit het thuisnetwerk naar de tv’s te streamen.

LG-home-cinema-overzicht

Oled tv’s

De topmodellen voor 2014 zijn de oled tv’s die LG introduceert. De modellen in de EC9709- en EC9809-serie zijn de topmodellen voor 2014 maar worden pas in de herfst officieel gelanceerd. Deze tv’s beschikken over een oled-paneel met een 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en passieve 3D-weergave. LG 55-inch EA9809 en EA8809 oled tv’s werden vorig jaar geïntroduceerd en blijven ook dit jaar nog te koop. Deze modellen beschikken over een Full HD-paneel en moet het doen zonder het webOS Smart tv platform. De goedkopere versie van de EA9809 is de nieuwe EA9709. Deze 55-inch oled tv beschikt ook over een gebogen display maar moet het stellen zonder het audiosysteem dat in de glazen voet verwerkt is.

Bekijk de complete 2014 LG oled tv line-up.

4K Ultra HD tv’s

De oled tv’s van LG zijn nog niet echt betaalbaar te noemen, maar als je genoegen neemt met de lcd-techniek zijn de nieuwe 4K Ultra HD tv’s van LG interessant. Deze beschikken over een 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en komen in verschillende formaten. De vlaggenschipserie op het gebied van 4K Ultra HD is de UB980V-serie. Deze modellen beschikken over de meest geavanceerde beeld- en audiotechnieken en komen met het nieuwe webOS platform. De UB950- en UB850-series moeten het doen met iets mindere technieken en andere designs, maar beschikken nog steeds voer de 4K-resolutie en passieve 3D-weergave.

Bekijk de complete 2014 LG 4K Ultra HD tv line-up.

Full HD lcd led tv’s

De meeste modellen die LG dit jaar naar Nederland brengt beschikken over een Full HD-resolutie en zijn uitgerust met een lcd-paneel. De topmodellen met Full HD-resolutie vinden we in de LB870V-serie. Deze tv’s moeten het doen met een lagere resolutie maar beschikken wel over veel van de high-end beeldtechnieken en toegang tot het webOS Smart tv-platform. Tot aan de LB650V-serie beschikken alle tv’s over 3D-weergave en toegang tot het webOS platform.

LG-LB730V

Bekijk de complete 2014 LG lcd led tv line-up.

Meer informatie

Voor alle specificaties, prijzen en modellen kun je terecht in de artikelen waarnaar hierboven verwezen wordt. Voor een overzicht van alle home cinema-producten die LG dit jaar naar Nederland brengt kun je terecht in het 2014 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)