LG brengt 8K oled tv (88Z9) en 8K lcd led tv (75SM99) naar de Benelux

03 september 2019 2 Minuten 5 Reacties
LG 88Z9 oled

LG kondigt vandaag, vlak voor de start van IFA 2019, aan dat de nieuwste 8K oled- en NanoCell-televisies naar Nederland en België komen.

LG kondigt vandaag, vlak voor de start van IFA 2019, aan dat de nieuwste 8K-televisies van het bedrijf officieel op de markt gebracht worden. In januari van dit jaar werden de 8K oled tv (88Z9) en de 8K NanoCell lcd led tv (75SM99) al aangekondigd, maar LG laat nu weten dat ze binnenkort ook echt gekocht kunnen worden, ook in Nederland en België. Beide 8K-televisies bieden ondersteuning voor Dolby Atmos, Apple AirPlay 2 en Apple’s HomeKit.

LG 88Z9 8K oled tv

De 88Z9 is de eerste 8K oled-tv van LG. Dit model komt dus met de 8K Ultra HD-resolutie, wat betekent dat er 7.680 bij 4.320 pixels op het scherm te vinden zijn. Al die pixels worden aangestuurd door de tweede generatie Alpha A9-processor, die onder meer middels artificial intelligence bestaande full hd- of 4K-bronnen kan opschalen naar de 8K-resolutie.

Verder beschikt de Z9 oled tv over HDMI 2.1-poorten. Deze versie biedt ondersteuning voor hogere bandbreedten, enhanced Audio Return Channel (eARC) en variabele refresh rates (VRR). De 8K-televisie ondersteunt vier HDR-formaten; Dolby Vision, HDR10, Technicolor HDR en HLG. Ook is er een audiosysteem ingebouwd, ondersteunt de tv Dolby Atmos en kan (multikanaals en hi-res) audio zelfs draadloos verstuurd worden dankzij ondersteuning voor de WiSA standaard.

Advertentie

LG 75SM99 8K NanoCell tv

Tijdens CES 2019 introduceerde LG ook een 75-inch 8K lcd led tv (model SM99). Deze televisie beschikt net als het oled-model over de Gen 2 Alpha 9-processor en HDMI 2.1-poorten. Het beeldscherm maakt gebruik van de lcd led-techniek maar krijgt de naam NanoCell mee. Dit om de verbeteringen te benadrukken: beeldverbetering door NanoCell-technologie (NanoColor), kleurnauwkeurigheid in brede kijkhoek (NanoAccuracy) en de dunne rand met een slank ontwerp (NanoBezel). De NanoCell tv’s van LG bieden dankzij het deep learing algoritme ook door AI verbeterd beeld en geluid en de volledige ThinQ-ervaring.

De twee nieuwe 8K-televisies moeten in 140 landen verschijnen, waaronder in de Benelux. Wanneer de tv’s exact te koop zijn en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend.

Lees ook onze review van de LG 88Z9 en 75SM99 8K-televisies.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
03 september 2019 om 16:21

Dat ze happig zijn om 8 k uit te brengen. Werkt de media wel heel ver achter aan met tv programma’s 4 k word er maar bitter weinig uitgezonden. Dus zit niemand toch te wachten op dit 8 k. Kom is met 4 k proggramma s voor we ooit verder gaan en doe nog is wat aan het geluid bij uitzendingen dat is ook niet goed zeg maar slecht gewoon er is al dolby atmos omroepen.

Inloggen
René

René
04 september 2019 om 11:19

Helemaal mee eens

Inloggen
Fer

Fer
03 september 2019 om 19:35

Net mijn lg tv oled weggedaan brand in als de ziekte was aan mijn derde scherm bezig …..

Inloggen
Johan

Johan
04 september 2019 om 10:16

Had je zeker de 6 serie? Heb een E7 en nog nergens last van,game erg veel.

Inloggen
Gino

Gino
19 mei 2020 om 17:11

@Johan

Ik weet dat ik op een oude berichtje reageer,maar geloof me,ik heb de Lg Oled G6V Signature gehad,ingebrand.

Heb de Lg Oled E7 gekocht,,na een jaar verkocht(was bij mij overigens niet ingebrand)aan een zeer goede kennis zij hebben deze nu ook een jaar in bezit,en deze is ook ingebrand nu(Rtl4 logo).

Het inbranden is een langzame proces,zal je in het begin niet merken,maar na 2 jaar kan het wel snel gasn.

Ik heb nu een Samsung 75 inch Q9FN (geen last van inbranden)en zelf gecalibreerd met X-Rite i one pro(oem) en Video Forge Pro.

Een Exlink kabel gemaakt(van 5 meter utp kabel) om de Autocalibration uit te voeren met Calman5 .

Natuurlijk zal de Samsung Q9FN ook wel zijn trekjes hebben zoals Local dimming die niet uit te zetten is

Ik ben zeer tevreden met mijn 75 inch Qled inc met de calibratie een super beeld

Inloggen