KPN-klanten kijken straks buiten de deur live-tv en meer

21 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties

KPN is voornemens straks alle klanten te voorzien van de optie om ook buiten de deur live-televisie te bekijken via tablet of smartphone. Daarnaast moet het mogelijk zijn om ook de opgenomen series en films terug te kijken onderweg.

KPN en interactieve tv

KPN wil vanaf 29 januari het voor haar klanten mogelijk maken ook buiten de deur live-televisie te kijken. Dat kun je doen op je smartphone of tablet. Helaas is het niet zo dat klanten onderweg hetzelfde aantal zenders kunnen ontvangen; KPN heeft 25 zenders uitgekozen die je onderweg kunt bekijken. Ook is het zo dat KPN vanaf die datum het mogelijk wil maken de opgenomen programma’s te bekijken, zodat je daarvoor niet meer thuis hoeft te zitten. Heb je een lange treinrit voor de boeg? Dan kijk je gewoon je favoriete serie.

Wanneer je nu al een televisieabonnement bij KPN hebt, dan weet je wellicht dat het al mogelijk is om via je smartphone of tablet in en rond het huis te genieten van live-televisie en de opnames die je daarvan hebt gemaakt. Maar KPN wil een stap verdergaan en die service ook buiten de deur aanbieden; voor wanneer je onderweg bent, dus. Dat gaat dan via een wifi-verbinding of het mobiele netwerk. De combinatie van hoge kwaliteit vaste en mobiele netwerken en de unieke cloud-based televisie infrastructuur maakt dit mogelijk.

Ook wordt het mogelijk om tijdens de vakantie in Nederland alle opgenomen films en series te kijken waar de KPN-klanten niet aan toegekomen zijn. Het is niet zo dat iedereen meteen vanaf 29 januari gebruik kan maken van deze nieuwe service. KPN is van plan de dienst in fases uit te brengen: dat houdt in dat je mogelijk langer moet wachten dan tot het einde van deze maand. De telecomaanbieder wil dat iedereen voor 7 maart de dienst zelf kan uitproberen, dan is heel het klantenbestand klaargestoomd.

Bron KPN


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)