Kinderen in Frankrijk wordt afgeraden naar 3D tv te kijken

06 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-3D

Het Franse ANSES heeft aangegeven dat ouders kinderen tot zes jaar het beste weg kunnen houden bij een 3D tv, of althans de 3D-content die hierop verschijnt.

Als er dan zo nu en dan een nieuwtje over 3D tv’s verschijnt dan is het helaas vaak niet echt positief. Deze week komt het nieuws uit Frankrijk, waar een adviesorgaan het advies heeft gegeven om kinderen niet naar 3D-content op een 3D tv te laten kijken.

Er gaan al sinds de lancering van de eerste 3D tv’s discussies over het effect van 3D-weergave op kinderen waarvan de ogen en hersenen nog niet helemaal ontwikkeld zijn. Er zijn in deze discussie zowel voorstanders als tegenstanders maar steeds meer autoriteiten en organisaties adviseren kinderen weg te houden van 3D-content.

Ook het Franse ANSES, vergelijkbaar met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), heeft deze week aangegeven dat ouders kinderen tot zes jaar het beste weg kunnen houden bij een 3D tv, of althans de 3D-content die hierop verschijnt.

Volgens de organisatie kan het kijken naar 3D-materiaal negatief effect hebben op de gezondheid van het kind, met name omdat de ogen van kinderen zich op verschillende punten moeten focussen. Bij kinderen tot zes jaar is dit volgens de organisatie cruciaal en tot en met het dertiende jaar wordt aangeraden met mate naar 3D-content te kijken.

Het blijft echter bij een advies, een advies dat eerder onder meer ook door Nintendo en een organisatie in Italië werd gegeven. Er worden voorlopig geen wetten opgesteld en fabrikanten hoeven ook niet per se te waarschuwen op producten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)