IFA 2010: Loewe Art LED TV series

03 september 2010 1 Minuut 0 Reacties
Loewe_Art_LED_Floor Stand_cmyk

Loewe zet met de nieuwe Art LED het succesverhaal van de Art-lijn voort. Edel design in de formaten 32, 40 en vanaf begin 2011 ook 46 inch doet zijn intrede in de woonkamer. De nieuwe Loewe Art LED maakt gebruik van Edge Lit achtergrondverlichting en een 200 Hz techniek.

Met behulp van het nieuwe mediaportaal Loewe MediaHome is het voor het eerst op een toestel uit de Art-lijn ook mogelijk om foto’s, video en muziek vanuit het thuisnetwerk of vanuit een lokaal USB-opslagmedium te bekijken. Bovendien maakt het nieuwe Loewe MediaNet bij de DR+ varianten toegang tot online content mogelijk. Met MediaNet kun je internetvideo bekijken, webradio beluisteren en een grote selectie aan andere internetcontent oproepen. Allemaal met een intuïtief bedieningsconcept dat maar een paar drukken op de knop van de afstandsbediening nodig heeft.

Een bijzonder element bij de nieuwe Art LED DR+ is Loewe MediaText: een nieuwe en moderne weergave van teletekst, gebaseerd op de HbbTV-technologie. Dit is een Europese standaard die in Duitsland al door enkele omroepen wordt aangeboden. De Art LED is ook voorzien van een CI+ interface voor digitale televisie. MediaText is als software-update eind 2010 kosteloos beschikbaar.

De nieuwe televisies zijn volgens Loewe ondanks verdere geïntegreerde functies nog slanker geworden. En met maten van minder dan 80 cm breedte bij het 32 inch model en minder dan 100 cm bij het 40 inch model blijft het design nog altijd perfect geschikt voor in de wandkast. Ook zijn er drie kleurvarianten: edel Zwart Hoogglans, technisch Chroom Zilver of Mokka. Een voorziening voor bevestiging aan de wand is reeds in de achterwand van de behuizing geïntegreerd.

Alle modellen beschikken over Dolby Digital Plus. De 40 en 46 inch versies en alle Art LED televisies met Loewe DR+ bezitten bovendien geïntegreerde AC3 en dts. Een muziekvermogen van twee maal 20 Watt stereo plus 40 Watt voor het lagetonen- bereik zorgt voor een krachtig geluid.

Reacties (0)