Hisense Android Smart TV werkt op gebaren

27 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
gebaren-tv

Als je tegenwoordig een nieuwe TV kopt dan is de kans groot dat het een Smart TV betreft. Dit houdt in dat je verschillende interactieve functies krijgt, apps kunt downloaden en kunt surfen op het internet op je TV. De volgende stap om Smart TV's echt 'smart' te maken is een eenvoudigere manier om ze te bedienen. Vorige maand zagen we bediening middels gedachten al voorbij komen maar dat is nog erg ver weg. Wel kunnen we binnenkort een Android Smart TV die werkt op gebaren verwachten.

Hisense en eyeSight hebben een samenwerkingsverband aangekondigd om samen de eerste Android Smart TV op de markt te brengen die bediend kan worden middels handgebaren. Uiteindelijk moeten er drie verschillende modellen met deze functie op de markt verschijnen. De bediening midels gebaren moet te gebruiken zijjn voor het veranderen van kanaal, het aanpassen van het volume en ook voor meer geavanceerde functies. Zo moet je applicaties kunnen bedienen en instellingen aan kunnen passen.

Het eerste model is al op de markt in China; de Series XT710. De TV heeft een ingebouwde 2D camera die de gebaren moet waarnemen. Gebaren voor de basis TV functies zijn vooraf ingesteld en het doel is om de kijker volledige controle te geven zonder terug te moeten grijpen naar een afstandsbediening. Het is niet bekend of deze modellen uit buiten Azië gelanceerd gaan worden.

Bron: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)