HDMI 1.4a voor betere 3D ondersteuning

05 februari 2010 1 Minuut 2 Reacties
HDMI-gold-300×200

De HDMI licensing organisatie heeft een vroege update voor HDMI 1.4 aangekondigd om zo de ondersteuning voor 3D technologie te verbreden. De nieuwe 1.4a versie zal verplichte ondersteuning voor verschillende uitzend (broadcast) 3D formaten bevatten, waarmee weergave apparatuur (3D TV's) zich aan kan passen aan het type 3D signaal dat ontvangen wordt.

De eerste versie van HDMI 1.4 bracht dan wel 3D ondersteuning voor Blu-ray en games (1080p resolutie voor elk oog), maar omvatte niet de verschillende varianten die door bijvoorbeeld Sky en satelliet zenders gebruikt worden. Er zijn verschillende 3D transmissie technieken die in deze categorie vallen. De meest gebruikte is Side-by-Side (halve resolutie per oog) 1080i 3D, waarmee Sky werkt. Daarnaast wordt ook Top/Bottom 720p 3D veel gebruikt door bijvoorbeeld ESPN.

Met dit nieuws spreek de HDMI licensing eigenlijk tegen aangezien ze afgelopen jaar nog besloten heeft om geen versie nummers meer te gebruiken. Nu komt ze dan toch weer met een extra versie, wat het voor de consument niet makkelijker maakt. Hopelijk krijgen we snel meer duidelijkheid over wat ons nu te wachten staat en wat voor apparatuur en accessoires we echt nodig gaan hebben voor 3D.

Meer informatie: HDMI versies

Reacties (2)