Hands-on review LG 55 inch OLED TV

23 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
LG-OLED-2012

LG en Samsung kregen op het gebied van TV tijdens de CES 2012 de meeste aandacht. Beide fabrikanten toonden namelijk een 55 inch OLED TV welke geschikt zou moeten zijn voor massaproductie. OLED TV's moeten diepere zwartwaarden, rijkere kleuren en een slanker design bieden. FlatpanelsHD was bij de CES 2012 aanwezig en had de tijd voor een korte hands-on review van de 55 inch OLED TV van LG.

De OLED TV van LG maakt gebruik van een iets andere OLED techniek dan de TV van Samsung. Zo heeft LG een extra witte pixel aan de bestaande rode, groene en blauwe pixels toegevoegd voor een dynamisch kleurbereik. Verder is de techniek aardig te vergelijken en zouden de prestaties de huidige LCD en plasma TV’s moeten doen verbleken. Volgens FlatPanelsHD beschikt de LG OLED TV over zeer scherpe en levendige beelden die de TV meteen boven de concurrentie laten uitsteken. De zwartwaarden zijn dermate diep dat het bijna lijkt alsof het beeld tot leven komt. Ook zijn de kijkhoeken nagenoeg perfect en is de responstijd dermate laag dan motion blur (vage beelden tijdens snelle bewegingen) tot het verleden behoort.

Natuurlijk beschikt de OLED TV ook over 3D weergave, en LG heeft gekozen voor de passieve Cinema 3D techniek welke ook in alle andere LCD series van de fabrikant gebruikt wordt. Helaas werden de 3D prestaties niet gedemonstreerd. Door het gebruik van de OLED techniek, welke geen achtergrondverlichting nodig heeft, kunnen TV’s een stuk dunner en lichter geproduceerd worden. Zo is het model van LG maar 4mm dik en weegt deze maar 7,5 kilogram.

LG’s 55 inch OLED TV moet in de tweede helft van 2012 op de markt verschijnen voor een prijs die waarschijnlijk richting de 10.000 euro gaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)