Hands-on Panasonic TX-L37DT30 3D LED TV review

20 februari 2011 2 Minuten 0 Reacties
panasonic-dt30-2

Na de eerste hands-on ervaringen met de VT30 3D plasma TV van Panasonic werpen we nu een blik op de nieuwe 3D LED TV van het merk, de DT30 serie. Naast de DT30 serie zal er exclusief in Europa ook een DT35 serie gelanceerd worden. Deze serie heeft een wat moderner en geraffineerder uiterlijk.

Toen de eerste 3D TV’s op de markt kwamen vorig jaar sprak Panasonic vol lof over haar keuze voor plasma en de voordelen van deze techniek voor de 3D ervaring. De fabrikant claimde dat de plasma techniek het beste was voor 3D door de crosstalk prestaties (nagenoeg geen crosstalk), en hekelde de 3D LCD inspanningen van de concurrenten. Toch zien we weer dat tijden veranderen en hoewel Panasonic vasthoudt aan het ‘plasma is het beste’ verhaal lanceert het merk ook een lijn nieuwe 3D LCD/LED TV’s. Volgens Panasonic is er een markt voor 3D LCD TV’s en daar wil de fabrikant vanzelfsprekend ook een deel van. Ook geeft Panasonic aan dat ze inmiddels een verbeterde LCD techniek ontwikkeld heeft die vele malen betere 3D prestaties geeft.

Panasonic DT30 hands-on review

De DT30 serie komt in twee formaten; de 37 inch TX-L37DT30 en de 32 inch TX-L32DT30. De DT35 serie komt in dezelfde formaten; de TX-L37DT35 en de TX-L32DT35. Dat is dus een maximale grootte van 37 inch, wat maar weer aangeeft dat Panasonic gelooft in plasma voor de grotere schermformaten.

Panasonic claimt dat de DT30 serie de beste 3D LCD TV’s in de wereld bevat en dat ze de prestaties van concurrenten als Philips en Samsung zeker overtreffen. Dat valt nog te bezien in een volledige review, maar de eerste indruk is in ieder geval zeer positief. Onder de laag vloeibaar kristal bevindt zich een IPS Alpha panel wat voor energie efficiëntie, helderheid, een snelle reactietijd en een wijde kijkhoek moet zorgen.

Eerste indrukken Panasonic DT30 3D TV

De hoeveelheid licht die de TX-L37DT30 produceert is fenomenaal te noemen – het is zeker helderder dat de VT30 topmodellen plasma TV’s, wat ook geen verrassing is. De beeldkwaliteit is zeer indrukwekkend en we geloven daarom ook dat Samsung en Sony er een grote concurrent bij krijgen. Crosstalk zou een probleem kunnen zijn in vergelijking met de plasma TV series, maar de algemene beeldkwaliteit en de verwerking van bewegingen passen exact bij de mooie uitstraling van de TV.

Wat de features betreft heeft de DT30 serie 400Hz achtergrondverlichting, Intelligent Frame Creation Pro, Viera Connect, Wifi compatibiliteit (optionele USB adapter kun je aanschaffen), DLNA certificering, 4 HDMI aansluitingen, 3 USB poorten, en een PC input.

Panasonic DT30 kopen

Bekijk op onze 3D TV kopen overzicht pagina waar je de Panasonic DT30 serie kunt kopen.

Reacties (0)