Groot LED scherm van Panasonic op schiphol

11 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-LED-Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol heeft een nieuwe blikvanger; een Panasonic LED scherm van 11,5 x 6,5 meter. Dit enorme beeldscherm zal bezoekers van de Amsterdamse luchthaven bijna 24 uur per dag voorzien van informatie en entertainment. Op vrijdag 11 juni werd het nieuwe Astrovision scherm officieel in gebruik genomen met de live-uitzending van de WK openingswedstrijd Zuid-Afrika – Mexico.

Het Astrovisionscherm is 85% groter dan het vorige en heeft een aspect ratio van 16:9 (breedbeeld). De oppervlakte van 74 m2 wordt gevuld door maar liefst 576 Panasonic displays van 36 x 36 cm die strak tegen elkaar geplaatst zijn. Net als het vorige scherm bevindt dit buitenscherm zich op het Jan Dellaertplein, tegenover de aankomsthal van de Luchthaven Schiphol.

Ook de uitzendtijden zijn uitgebreid in vergelijking met het vorige scherm. Vanaf 11 juni wordt er elke dag tussen 06.00 uur en 00.00 uur beeld én geluid getoond. Schiphol Media exploiteert het scherm en Panasonic is de komende vijf jaar verantwoordelijk voor het technisch onderhoud. Naast de Schiphol Media programmering zal het scherm gebruikt kunnen worden door het Calamiteitencentrum van Schiphol voor bijvoorbeeld ontruimings boodschappen. Ook zal er vijf jaar lang, vier keer per uur, dus 72 keer per dag, een Panasonic commercial worden uitgezonden.

De aansturing van het scherm en de technische monitoring vinden geheel via netwerktechnologie plaats.

Het nieuwe Panasonic scherm is het grootste LED scherm in Europa dat voor commerciële uitingen gebruikt wordt. In tegenstelling tot de meeste LED schermen wereldwijd is het Panasonic scherm voorzien van een speciale audiospeaker. Door de ‘directional sound’ techniek werpt deze vijf meter hoge speaker het geluid direct op het ervoor gelegen plein. Onder het scherm, dat zich in een omkasting bevindt, is het Panasonic logo geplaatst, negen meter breed met letters van 1,25 meter hoog. Het logo dat van LED verlichting is voorzien is ook duidelijk zichtbaar tijdens de zes uur per dag dat het scherm niet draait.

Tijdens de WK wedstrijden van het Nederlands elftal zullen er speciale activiteiten plaatsvinden. Zo wordt er op het plein voor de aankomsthal een grote tribune geplaatst voor het bekijken van WK-wedstrijden op het nieuwe scherm.

Bron: Panasonic

Reacties (0)