Google Chromecast te koop in Nederland voor 35 euro

19 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Chromecast

Het heeft even geduurd maar sinds vandaag is de Google Chromecast officieel te koop in Nederland. De HDMI-dongle wordt via de Google Play Store verkocht voor een prijs van 35 euro.

De Chromecast werd in de zomer van vorig jaar gelanceerd maar was tot vandaag in een beperkt aantal regio’s te koop. Afgelopen nacht heeft Google de eigen Play Store van een update voorzien waardoor er onder meer hardware gekocht kan worden.

Google biedt nu via de eigen Play Store Nexus-smartphones en -tablets, de Chromecast HDMI-dongle en de mogelijkheid om films te huren en te kopen aan. Wanneer je de Chromecast gebruikt is het mogelijk de gehuurde en gekochte films direct naar je tv te streamen.

De Chromecast is een HDMI-stick die je aansluit op je tv en middels een USB-aansluiting van stroom voorziet. Wanneer je apps met ondersteuning voor Chromecast installeert op je tablet of smartphone kun je content uit deze apps naar de HDMI-stick laten streamen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om openstaande tabs van de Chrome-browser op je tv weer te geven, kun je YouTube video’s op het grote scherm tonen en kunnen films en series van Netflix op je tv weergegeven worden.

De Chromecast werkt iets anders dan andere oplossingen. De content wordt namelijk niet direct van je smartphone of tablet gestreamd maar direct van de servers van Google of de ontwikkelaar van de app gehaald. Hierdoor bespaar je batterijduur en kun je je smartphone of tablet voor andere zaken gebruiken.

Momenteel bieden onder meer Plex, Chrome, YouTube en Netflix ondersteuning voor de HDMI-dongle. Ontwikkelaars van apps kunnen sinds kort ondersteuning voor de accessoire inbouwen en onder meer Uitzending Gemist en RTL XL krijgen binnenkort ondersteuning.

De Google Chromecast is vanaf nu te koop in de Google Play Store voor een prijs van 35 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)