Google Chromecast met Android TV: meer afbeeldingen van ‘Sabrina’ opgedoken

18 september 2020 1 Minuut 1 Reacties
google-sabrina-new

Er zijn al meerdere geruchten verschenen over Sabrina: de nieuwe Google Chromecast, die naar verluidt draait op Android TV.

Meer afbeeldingen van nieuwe Google Chromecast

En nu komen er wederom afbeeldingen naar voren die zijn gedeeld door de Duitse website Winfuture. De nieuwe Google Chromecast die naar verluidt op Android TV draait, is een mediadongle die je aan je tv koppelt middels een korte hdmi-kabel. Daarmee lijkt Sabrina ontzettend veel op de bestaande Chromecast-modellen. Verder schijnt het zo te zijn dat de nieuwe Chromecast een knop achterop krijgt, waarmee je het apparaat mogelijk kunt resetten.

Eerder werd er ook al gespeculeerd over een meegeleverde afstandsbediening. Die is nu goed te zien op de nieuwe set afbeeldingen. Eerder dook er al zelfs een afbeelding op waar de remote op te zien was. En in vergelijking met die afbeelding lijkt het erop dat Google wat veranderingen doorgevoerd heeft als het gaat om de knoppenplaatsing. Bovenaan treffen we een soort d-pad aan (meer een ronde navigatietoets) waarmee je het systeem waarschijnlijk bedient. Ook treffen we knoppen aan voor teruggaan, het thuisscherm en natuurlijk de Google Assistent.

Daaronder treffen we dan weer knoppen aan voor het uitschakelen van het geluid, evenals snelkoppelingen naar YouTube en Netflix. Ook is er aan/uit-knop, een microfoon en een knop waarmee je van input wisselt. Het is nog niet duidelijk wat die laatstgenoemde knop precies doet, omdat je, voor zover bekend, geen andere apparaten op de Google Chromecast met Android TV kunt verbinden. Eind september organiseert Google zijn hardware-event. De verwachting is dat we dan meer te horen krijgen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
18 september 2020 om 18:44

Weer veel negatieve reacties op Tweakers over dit.

Inloggen