Foto’s: Demo Panasonic VT25 3D plasma TV

11 januari 2010 1 Minuut 2 Reacties
panasonic-blu-ray3d5-420-90

Panasonic heeft haar woord gehouden wat 3D betreft en haar nieuwe lijn 3D plasma schermen getoond op de CES. Voor het bedrijf stond de CES van dit jaar volledig in het teken van 3D aangezien de complete productlijn (van camera tot TV) 3D in zich heeft. Maar wat de consument echt bezig houdt is hoe 3D eruit gaat zien. Techradar heeft de eerste impressies van de VT25 3D series van Panasonic mogen zien en was zeer onder de indruk. Panasonic gaf ook de reden waarom zij plasma beter vinden voor 3D in plaats van LCD (waar Sony voor gekozen heeft); Plasma heeft volgens Panasonic een beter en dieper zwart, een snelle reactietijd en minder kans op blurring (ruis waarbij beelden onscherper lijken en de randen van objecten vertekend kunnen worden). Ook wanneer Panasonic gevraagd werd of plasma op de weg terug was aangezien LCD nu ook grootten van 50 inch of meer aankan was het antwoord duidelijk nee. Volgens Panasonic zal plasma nog lang niet verdwijnen maar zal het juist beter worden.

Komend in variaties van 50, 55 en 50 inch is de VT25 een prachtige TV die de V10 serie van vorig jaar over gaat nemen. Net als Sony en JVC maat Panasonic gebruik van de RealD techniek voor de weergave van 3D.

2010 is het jaar waarin kwaliteits-3D voor de thuisbioscoop werkelijkheid wordt en kijkend naar de VT25 is het niet moeilijk om verleid te worden door wat er in de andere dimensie gebeurt.

Reacties (2)