Europees milieulabel voor Sharp LE-serie LED TV’s

18 december 2009 1 Minuut 0 Reacties
sharp_le_700_missIFA_dreieck

De nieuwe LE-Serie LED TV's van Sharp heeft van de Europese Unie de milieubloem gekregen. Dit symbool mag gebruikt worden op producten die voldoen aan een aantal milieutechnische voorwaarden. De Aquos LE-Serie is volgens Sharp één van de eerste TV series ter wereld die dit logo mag dragen.

“We zijn er zeer trots op om als een van de eerste fabrikanten ter wereld te voldoen aan de nieuwe normen van het nieuwe milieulabel met onze AQUOS LE-serie,” aldus Vincent van Laar namens Sharp Electronics Benelux. “Met de LE600- en LE700-serie bieden we onze klanten zowel optimale beeldkwaliteit als de meest energie-efficiënte lcd tv’s momenteel verkrijgbaar. Tevens krijgen we met deze award een waardevolle bevestiging voor onze nieuwe, geavanceerde 10e generatie lcd-fabriek in Sakai, Japan.”

Één van de belangrijkste redenen waarom de LE-Serie, welke bestaat uit de LE600 en LE700 Full HD TV’s, de milieubloem gekregen heeft is het feit dat TV’s in deze serie beschikken over LED achtergrondverlichting. Door de LED techniek verbruiken deze TV’s een stuk minder energie dan conventionele LCD TV’s, zo is het verbruik van een 32inch Sharp TV uit deze serie maar 60 Watt.

Reacties (0)