EISA Awards 2009/2010 uitgereikt

19 augustus 2009 3 Minuten 0 Reacties
eisa-logo

De EISA Awards 2009 - 2010 voor de beste elektronicaproducten zijn bekendgemaakt. Een internationale jury bestaande uit een vijftigtal journalisten bepalen ieder jaar welke producten worden onderscheiden met een EISA Award.

Dit jaar waren de categorieën: audio en home theater, foto, video, mobiele apparaten, elektronica voor in de auto en groene producten. We zullen in dit artikel de winnaars in de home cinema sector weergeven en sommige in de prijzen gevallen producten toelichten.

De onderstaande home cinema producten hebben de EISA award gewonnen;

European Audio Source (Audio bron): Marantz SA8003
European Audio Amplifier (Versterker): Harman Kardon HK 990
European Loudspeaker: B&W CM9
European High-end Loudspeaker: Focal Diablo Utopia
European HT (Home Cinema) Receiver: Denon AVR-1910
European HT (Home Cinema) System: LG HB954PB
European HT (Home Cinema) Loudspeaker: Monitor Audio Radius HD-series
European HT (Home cinema) Subwoofer: Elac Sub 2080 D
European Blu-ray Player: Pioneer BDP-LX91
European Best Value ( Blu-ray Player: LG BD390
European LCD-TV: Philips 46PFL9704H /12
European Plasma-TV: Panasonic TX-P42V10E
European Best Value LCD-TV: LG 42SL8000
European Home Theater (Home Cinema) Innovation: Philips 21:9 plus Philips BDP9100
European Home Theater (Home Cinema) Design: Samsung BD P4600

We lichten hieronder 3 winnaars uit;

European Loudspeaker
Volgens de jury biedt deze fraaie vloerstaande luidspreker enorm veel waar voor zijn geld en is hij net als de gehele CM serie een lust voor het oog en oor. De luidspreker biedt een hoge gevoeligheid, maar is niet makkelijk om aan te sturen – lichte versterkers zijn hier uit den boze! De CM9 biedt, gekoppeld aan een geschikte partner, een overdadig geluid, gul en expressief, zeer realistisch en muzikaal. Het is tot nu toe één van B&W’s meest onweerstaanbare ‘vloerstaanders’, tegen een prijs die zijn EISA aanbeveling volledig waarmaakt. Deze luidspreker is dus erg goed gewaardeerd en vult een elk home cinema systeem perfect aan, ook vanuit onze eigen ervaring gesproken.

European Blu-ray Player
De beste Europese blu-ray speler is volgens de jury van de EISA Awards de Pioneer BDP-LX91. De jury noemde de blu-ray speler volledig uitgerust. “De Pioneer BDP-LX91 is één van de allereerste blu-ray spelers met voldoende ‘processing power’ om zowel Dolby TrueHD als DTS-HD Master Audio te decoderen. Het is ook één van de eerste spelers met een volledige 7.1-kanaals analoge output, perfect voor het direct koppelen met de meerkanaals analoge inputs van nieuwe en oudere AV-receivers.”Ook prees de jury de speler om zijn spectaculaire beeld- en geluidskwaliteit. “Het helderste wit is zuiver, zonder valse kleuring of dynamische versnippering, het meerkanaals geluid ongelooflijk indrukwekkend.” Pioneer is vereerd met de award en zegt ernaar te streven vernieuwend te blijven.

European Plasma TV
Panasonic viel dit jaar vier keer in de prijzen. Panasonic kreeg ontving de awards voor beste European Multimedia Camera, European HD Flash Cam, European Micro System en European Plasma TV. De jury zegt over de in de prijzen gevallen Panasonic TX-P42V10E plasma tv: “De beste keuze in het plasma segment is de TX-P42V10E met zijn goede balans in beeldkwaliteit, functionaliteit en up-to-date technologie. Deze televisie levert zonder inspanning van de gebruiker een filmachtige ervaring, met een uitstekend contrast en natuurlijke kleuren door de THX Preset ‘setup’ functie. Het wordt lastig om alle mogelijkheden elders voor dezelfde prijs te vinden.”

Reacties (0)