Eindelijk nieuwe start voor tv-fabrikant Loewe

10 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Loewe-Connect-ID-retina

Het is niet van een leien dakje gegaan maar Loewe is eindelijk en definitief overgenomen door een groep investeerders. De Duitse tv-fabrikant geeft aan zich nu volledig te kunnen gaan richten op nieuwe producten.

Sinds vorig jaar gaat het slecht met Loewe. De Duitse fabrikant van onder andere tv’s heeft verkeert al geruime tijd in de rode cijfers en was daarom op zoek naar een investeerder. Na een mislukte eerste poging werd vorige maand bekend dat deze gevonden is in de vorm van Stargate Capital GmbH en het door de Deutsche Bank geleide bankconsortium.

Vandaag laat Loewe weten dat alle formaliteiten afgerond zijn en dat het bedrijf de toekomst zonnig inziet. De focus verschuift dan ook direct naar de lancering van nieuwe producten. Loewe zal reeds op de IFA van dit jaar, begin september in Berlijn, haar nieuwe premiummerk-concept voorstellen. De technologische basis hiervan werd reeds ontwikkeld en maakt voor Loewe een fundamentele evolutie van haar business-model mogelijk.

Loewe zal zich in Berlijn voor het eerst niet meer profileren als een pure televisiefabrikant maar wel als een systeemaanbieder van een high end home-entertainment-platform. Innovatieve techniek, uitstekend design en exclusieve, individuele producten zullen het premiummerk Loewe blijven karakteriseren. Wij zullen deze sterkten samen met de onderneming weer uitbouwen en daarbij ook onze zetel in Kronach behouden.

Wat we precies van Loewe kunnen verwachten is niet duidelijk, maar het bedrijf gaf eerder dit jaar nog aan zich de komende tijd te gaan richten op goedkopere lcd led tv’s en 4K Ultra HD tv’s.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)