DreamScreen wil elke tv van ‘Ambilight’ voorzien

05 februari 2016 1 Minuut 3 Reacties
Dreamscreen

Er zijn al diverse fabrikanten die een poging gedaan hebben het Ambilight-systeem na te maken maar Responsive TV Backlighting, de ontwikkelaar van DreamScreen, zegt de ultieme variant ontwikkeld te hebben.

DreamScreen is een project op Kickstarter en moet de filmervaring, naar eigen zeggen, nog indrukwekkender maken dankzij led-verlichting aan de achterzijde van de tv. De technologie werkt volgens het bedrijf ongeveer hetzelfde als de Ambilight-techniek. Er wordt gekeken naar wat er op het scherm gebeurt en vervolgens wordt de pixelkleur gebruikt om de led’s aan te sturen. De led’s projecteren vervolgens kleuren op de muur achter het scherm, wat het tv-scherm groter laat lijken dan het daadwerkelijk is.

Daarbij moeten de led’s er volgens Responsive TV Backlighting voor zorgen dat je ogen minder snel vermoeid raken. Ook kan er naar muziek geluisterd worden terwijl de led’s hierop reageren door verschillende kleuren in verschillende patronen op de muur te projecteren. Het systeem werkt met elke hdmi-bron, dankzij de hdmi-splitter die meegeleverd wordt en met zowel de tv (of receiver, of home cinema-systeem) als de led-verlichting verbinding maakt. Wel is er alleen ondersteuning voor HDCP 1.4a, wat mogelijk betekent dat 4K Ultra HD-signalen nog niet ondersteund worden.

DreamScreen heeft op Kickstarter al ruim 260.000 dollar binnengehaald en kan dus in productie genomen worden. Je kunt het systeem zelf reserveren voor een bedrag van 125 dollar. De levering staat gepland voor juni van dit jaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Audiofreak1

Audiofreak1
05 februari 2016 om 21:51

ALs dit werkt is het de doodsteek voor Philips! Dan kan de klant die nu een Philips koopt voor Ambilight ook een Samsung, LG,etc kopen. Dit wil ik wel verkopen in onze winkel!

Inloggen
Frans de groot

Frans de groot
08 februari 2016 om 01:28

Ik had ambilight moet het nooit meer hebben irritant vindt ik dus ik betaal er ook niet voor en moet het ook niet op een TV. Maak maar monitors zonder ontvanger en speakers alleen een hdmi erop klaar stukken goedkoper.

Inloggen
Maarten

Maarten
23 februari 2018 om 20:30

Niet echt origineel. Er bestaan al kleine projecten die als kit verkrijgbaar zijn die exact dit doen, ook op 60fps. Hatelijk als mensen zulke ideeen stelen

Inloggen