Dolby en Universal werken aan groter aanbod Dolby Atmos Music tracks

03 juni 2019 1 Minuut 10 Reacties
Dolby-Atmos-2

Dolby en Universal Music Group (UMG) zijn onlangs een samenwerking aangegaan om het nog relatief onbekende format Dolby Atmos Music een boost te geven.

Deze muziekversie van het Dolby Atmos dat we bij films tegenkomen moet een onderdompelende ervaring tijdens het luisteren naar muziek bieden.

Het doel van de samenwerking is om een groot aantal nummers uit de grote bibliotheek van Universal te remixen en deze in het Dolby Atmos Music-formaat uit te brengen. Universal zal in op de hele breedte, met tracks uit de hip hop-scene, het pop-genre en zelfs jazz en klassiek. Verschillende studio’s van Universal, waaronder Capitol Records Studios (Hollywood), Abbey Road Studios (London) en Berry Hill Studios  (Nashville) zijn reeds voorzien van Atmos mixing-technologie om nummers opnieuw te masteren volgens de standaard.

Het lijkt erop dat Universal zich in eerste instantie zal focussen op live-muziek, maar welke nummers exact uitgebracht worden is nog niet duidelijk. Het belangrijkste kenmerk van Dolby Atmos zijn de surround-effecten die boven de luisterpositie plaatsvinden. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het vallen van regen op een dak of een overvliegend vliegtuig realistischer weergegeven en wordt je als luisteraar in de actie ondergedompeld. Bij muziek wordt het eenvoudiger instrumenten en stemmen door de gehele ruimte te plaatsen voor een nog dieper en breder geluidsbeeld.

Reacties (10)