Dolby Digital Plus 7.1 voor streaming video gelanceerd

20 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
Netflix-Dolby-Digital-Plus

Dolby gaf eerder dit jaar al aan zich op te maken voor een audio oorlog met DTS en één van de speerpunten was het brengen van multikanaals geluid naar streaming video. Deze week is dit doel in ieder geval gehaald aangezien Dolby 7.1 surround sound vanaf nu mogelijk is bij films die je via streaming kijkt. De eerste film die hiervan voorzien wordt is Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Helaas voor ons is de mogelijkheid voor films met Dolby Digital Plus 7.1 voorlopig alleen voor de Amerikanen weggelegd.

De film is voorzien van Dolby’s DD Plus audioformaat waarmee Blu-ray discs of DVD’s niet meer nodig zijn om het maximale uit de audio te halen. Volgens Dolby is DD Plus nu de best mogelijke manier om audio te ervaringen via streaming. De volgende stap is dat video on demand diensten als het Amerikaanse Netflix en Vudu films in HD met dit audioformaat aan klanten aan gaan bieden.

Het zal nog wel even duren voordat we films in Dolby 7.1 surround via de Nederlandse video on demand diensten kunnen verwachten, maar het is duidelijk dat door de snelle technologische vooruitgang streaming de toekomst heeft en dat fysieke media steeds minder belangrijk worden.

Bron: Techradar

Reacties (0)