‘Dolby Atmos-problemen met Disney+ en de nieuwe Chromecast opgelost’

15 maart 2021 1 Minuut 2 Reacties
Google TV

De Dolby Atmos-problemen met de Disney+-app in combinatie met de nieuwe Chromecast met Google TV lijken te zijn opgelost.

Vorige maand kreeg de nieuwe Chromecast met Google TV een flinke update met verbeterde 4k-ondersteuning voor televisies en av-receivers en verbeteringen voor Dolby Atmos en Dolby Digital Plus. Tot op heden waren de Dolby Atmos-problemen met Disney+ echter nog niet opgelost. Gebruikers melden echter dat het vanaf nu wel werkt.

Website 9to5Google meldt dat de Dolby Atmos-problemen met de Disney+-app zijn verholpen. Verschillende gebruikers melden dat Dolby Atmos vanaf nu lijkt te werken met de streamingdienst van Disney. Waarom het nu ineens lijkt te werken is nog een beetje onduidelijk. De hierboven genoemde update van de nieuwe Chromecast met Google TV zelf leek het probleem niet verholpen te hebben. De Disney+-app heeft echter een update gekregen op 9 maart. In de afgelopen dagen melden gebruikers dat het vanaf nu wel werkt. Mogelijk was er nog een update vanuit Disney nodig om alle problemen te verhelpen.

Problemen lijken verholpen

We kunnen het zelf niet testen, dus laat het ons in de reacties vooral weten of er nu Dolby Atmos-ondersteuning voor de Disney+-app aanwezig is en of dit nu naar tevredenheid werkt. De streamingdienst van Disney is onlangs flink groter geworden met de toevoeging van Star. Dit onderdeel staat vol met content voor de volwassen kijker met meer dan 250 films en series, waaronder vier Star Original-series.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
16 maart 2021 om 18:01

Maak je niet druk om dolby atmos op disneyplus meeste is 5.1 geluid alleen de nieuwste films en series zijn dolby vision en atmos. De rest is nog steeds oud 5.1 geluid en alleen HD beeld.
Loon King alladin mulan mandalorian zijn dolby atmos maar je moet wel goed luisteren en de av reciever afstellen.

Inloggen
Tjeerd

Tjeerd
09 juni 2021 om 18:57

In den treure.. Daar waar Netflix op Android en op de KPN decoder wel Atmos ondersteund, heeft Disney+ het nog steeds niet vrijgegeven op Android.
Beetje armoede

Inloggen