Chromecast met Google TV krijgt 4k- en Dolby Atmos-update

11 februari 2021 1 Minuut 11 Reacties
Google Chromecast

De nieuwe Chromecast met Google TV heeft vandaag een flinke update gekregen. De nieuwe versie (200918.033) brengt verbeterde 4k-ondersteuning voor televisies en receivers en moet ook verbeteringen brengen voor Dolby Atmos en Dolby Digital Plus.

Google heeft de release notes uitgebracht voor de Chromecast met Google TV. De update komt met verbeterde 4k-ondersteuning voor televisies en av-receivers, verbeteringen voor Dolby Atmos en Dolby Digital Plus, algehele verbeteringen rond het probleem van het recovery screen (dat soms als bug werd getoond), de beveiligingspatch van december en algemene verbeteringen op het gebied van veiligheid, stabiliteit en prestaties. Wat het precies betekent is op dit moment nog niet duidelijk. Gebruikers klaagden over het ontbreken van bijvoorbeeld Dolby Atmos bij Disney+ en ook bij andere streamingdiensten waren er enkele problemen. Hopelijk is dat met deze update opgelost.

Afgelopen jaar hebben wij de nieuwe Chromecast met Google TV getest. Positieve punten waren het volledige smart-tv-platform en de goede ondersteuning voor 4k-, hdr- en audiostandaarden. Verdere verbeteringen voor video en audio worden nu dus met deze update toegepast. Veel streamingapps zijn beschikbaar, maar nog niet allemaal. Zo staat de Apple TV-app nog altijd op de planning. Helaas wordt deze niet toegevoegd met deze update.

Update per direct beschikbaar

De update is per direct uitgerold en zal automatisch worden toegepast. Je hoeft dus niets te doen en kunt in de komende dagen de update van 78 mb verwachten. Wil je liever handmatig de update installeren? Houd de thuisknop ingedrukt, kies voor systeemupdate in het instellingenmenu en de nieuwe update moet beschikbaar zijn.

Reacties (11)