Details eerste Android tv’s van Philips duiken op

24 maart 2014 2 Minuten 0 Reacties
Philips-Smart-tv-retina

De nieuwe Philips 8000-serie bestaat uit 48-inch en 55-inch modellen die draaien op Android-software en voorzien zijn van een compleet nieuw design.

Philips heeft zich tijdens CES 2014 op het gebied van tv stilgehouden maar liet wel weten te werken aan een nieuwe Smart tv-platform voor toekomstige modellen. Dit platform is gebaseerd op Android en moet later dit jaar op de eerste Smart tv’s verschijnen. Vandaag zijn de eerste details van de Android tv’s in de nog te lanceren 8000-serie opgedoken.

Update: Inmiddels is de complete Philips 2014 lcd led tv line-up bekend.

De collega’s van het Franse HDFever hebben informatie over de nieuwe PFS8109-serie van Philips in handen gekregen. Deze nieuwe serie bestaat uit 48-inch en 55-inch modellen die draaien op Android-software en voorzien zijn van een compleet nieuw design. Verder zouden de tv’s uitgerust zijn met een quadcore-processor voor soepele prestaties van onder andere apps, een 800Hz PMR-techniek, een lcd paneel met led-verlichting en Micro Dimming, een Full HD-resolutie en actieve 3D-weergave.

Advertentie

Philips gaf in januari aan de kracht van Android te willen combineren met de mogelijkheden van een groot tv-scherm en het bestaande Smart tv-aanbod. Dit moet ervoor zorgen dat de tv het centrum van het multimedia netwerk in huis wordt. Met Android als basis biedt Philips toegang tot het grote aanbod van apps in de Play Store, de tot op heden gelanceerde eigen apps, een krachtige web browser en diverse on demand-diensten. In onderstaande video van DDay.it, gemaakt tijdens CES 2014, wordt het nieuwe Android Smart tv-platform van Philips gedemonstreerd.

Philips introduceert het Android-platform in eerste instantie op high-end tv’s in de 8000-serie. Later worden ook lagere series voorzien van Android. Afgelopen week lekten de nieuwe 7000-serie met zowel Full HD als 4K Ultra HD tv’s en de nieuwe middenklasse 6000-serie al uit.

Update: Inmiddels is de complete Philips 2014 lcd led tv line-up bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)