De beste TV merken

Sony A9 oled tv

Hieronder vind je een lijst met links naar de beste en meest populaire lcd (led) en plasma (Neo PDP) merken. De producten van deze merken worden door onze bezoekers het beste beoordeeld, laten de beste indruk achter in onze reviews en voldoen aan hoge kwaliteitseisen.


panasonic_logo_jpg1

Panasonic is een van de betere merken, vooral op het gebied van plasma (NeoPDP) tv’s. Panasonic is één van de weinige merken die dit soort tv’s nog produceert, maar de kwaliteit van plasma tv’s doet zeker niet ten onder voor lcd/led tv’s en is in vergelijking met sommige tv’s zelfs stukken beter. Daarnaast heeft Panasonic ook een uitgebreide lijn aan lcd/led modellen.


Sony heeft op het gebied van lcd/led samen met Samsung de betere televisies. Ook is Sony een van de meest innovatieve merken op tv gebied. De laatste tijd focust Sony zich echter met name op high-end modellen met high-end features en werkt het Japanse bedrijf aan de ontwikkeling van oled.


Samsung hoort zeker bij de top drie van tv fabrikanten en heeft een aantal zeer goede lcd/led schermen op de markt gebracht. Ook loopt Samsung qua technische ontwikkelingen altijd voorop mee en heeft de Koreaanse fabrikant op dit moment het beste Smart tv platform op de markt.

Sharp is nog bezig met de weg omhoog. Het merk focuste zich in het verleden vooral op de zakelijke markt, maar tegenwoordig is de consumenten markt van net zoveel belang. Om deze reden komt Sharp ook met een groot aantal nieuwe lcd/led tv’s van goede kwaliteit. Sharp focust zich met name op tv’s met een groot formaat en houdt het bij de lcd/led techniekPhilips is Nederland’s trots, maar staat niet altijd bovenaan het lijstje van iedereen wanneer het aankomt op televisies. Qua design kan Philips zeker meedoen aan de top, maar qua prestaties en prijs/kwaliteit verhouding willen ze nog wel eens wat terugzakken. Ondanks dat heeft Philips absoluut goede en mooie tv modellen in het assortiment en werkt het bedrijf aan nieuwe technieken als bril-vrij 3D.Hoewel LG niet bovenaan deze lijst staat heeft het Koreaanse bedrijf de laatste jaren laten zien wel bij de top te horen. LG Display produceert de meeste lcd displays ter wereld en is dus voor de andere fabrikanten van groot belang. Daarbij laat LG zien innovatief te zien met de introductie van oled tv’s en modellen met de hoge 4K Ultra HD resolutie.

 

Advertentie


Toshiba is een van de relatief “nieuwe” merken op de tv markt, maar laat duidelijk merken dat ze aanwezig is. De nieuwe Regza lijn van het merk maakt gebruik van vooruitstrevende technieken, ze doet volop mee in de 3D ontwikkeling en Toshiba doet mee in de snelste tv chip ter wereld, de Cell processor. Ook heeft Toshiba als eerste een tv met bril-vrije 3D weergave en de hoge 4K resolutie geïntroduceerd.

 

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, lcd tv’s, plasma tv’s, receivers, luidsprekers, Smart tv’s, oled tv’s, digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Homecinema Informatiegids.