De beste Blu-ray disc spelers van 2014 / 2015

21 juli 2014 6 Minuten 0 Reacties
Pioneer-BDP-170-review-feature

In dit artikel zetten we de beste Blu-ray spelers aan de hand van onze eigen reviews, internationale reviews, specificaties en prijzen onder elkaar.

Wat is een Blu-ray speler?

Zoals elke keer beginnen we dit artikel met een korte uitleg over wat een Blu-ray speler precies is. Het is namelijk zo dat veel mensen nog niet precies weten wat een Blu-ray speler allemaal kan en waar je op moet letten bij het kopen van een Blu-ray speler. Natuurlijk is de belangrijkste functie het in goede kwaliteit weergeven van content maar daarnaast zijn veel spelers voorzien van diverse streamingfuncties om content vanuit je thuisnetwerk af te spelen, een ingebouwde web browser om het internet op te kunnen, smart tv-functies als het downloaden en gebruiken van apps, en verschillende aansluitingsmogelijkheden.

Vorige jaar hebben we een uitgebreid artikel geschreven over alles dat je moet weten over Blu-ray spelers, met onder meer informatie over de interactieve mogelijkheden, de aansluitingen en de afspeelmogelijkheden. Ook hebben we geschreven over waarom het belangrijk is de firmware van je Blu-ray speler te updaten.

De beste Blu-ray spelers van 2014 / 2015

Begin dit jaar hebben nagenoeg alle grote fabrikanten nieuwe Blu-ray speler gepresenteerd, zowel voor de kleine budgetten als voor het high-end home cinema systeem. In dit artikel proberen we de beste modellen, voor elk budget, onder elkaar te zetten. Een volledig overzicht van alle Blu-ray spelers die in Nederland te koop zijn vind je in ons 2013 homecinema overzicht.

Advertentie

Samsung BD-H6500

Wanneer je een budget van maximaal 150 euro hebt maar niet wil inleveren op beeldkwaliteit en/of functionaliteit dan is de Samsung BD-H6500 een absolute aanrader. Dit model moet het doen zonder features als 7.1-kanaals analoge uitgangen en een app voor je smartphone of tablet maar biedt wel een indrukwekkend goede beeldkwaliteit. Daarnaast is de speler voorzien van Samsung’s smart tv-platform, is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk en is de prijs- kwaliteitverhouding erg goed. De Samsung BD-H6500 kan op het moment van schrijven gekocht worden voor ongeveer 140 euro.

Lees meer over de Samsung 2014 Blu-ray spelers, waaronder de BD-H6500, en lees onze uitgebreide Samsung BD-H6500 review

Panasonic DMP-BDT700

Voor diegenen die een wat groter budget hebben en alles zoeken wat een Blu-ray speler te bieden heeft is de Panasonic DMP-BDT700 een interessante optie. Dit model is op het moment van schrijven te koop voor iets minder dan 600 euro. Voor dit bedrag krijg je een verzwaarde en verstevigde Blu-ray speler met twee HDMI 2.0-uitgangen, de mogelijkheid om lage resolutie content op te waarderen naar 4K-resolutie, 7.1-kanaals analoge uitgangen voor audio, high-end DACs, een dualcore-processor en ingebouwd WiFi met Miracast-ondersteuning. Ook levert Panasonic de nieuwe Touch Remote afstandsbediening mee en kan de speler met een app voor smartphones en tablets bediend worden.

Lees meer over de Panasonic 2014 Blu-ray spelers, waaronder de DMP-BDT700, en lees onze uitgebreide Panasonic DMP-BDT700 preview

Pioneer BDP-170

Het kan zijn dat je weinig geeft om allerlei extra features als smart tv-platformen en streamingtechnieken. Als je een speler zonder dit alles maar gewoon een goede beeld- en audiokwaliteit zoekt dan is de Pioneer BDP-170 een aanrader. Dit model is puur gericht op een optimale weergave van beeld en audio, al is er toegang tot YouTube en Picasa dankzij de ingebouwde WiFi-module. Daarnaast kan media uit het thuisnetwerk gestreamd worden. Een bijkomend voordeel van dit model is de brede ondersteuning voor digitale bestandsformaten en discs. De Pioneer BDP-170 kan op het moment van schrijven gekocht worden voor iets minder dan 150 euro.

Lees onze uitgebreide Pioneer BDP-170 Blu-ray speler review

Sony BDP-S6200

Ook Sony heeft dit jaar een breed assortiment Blu-ray spelers in Nederland gelanceerd, waaronder de BDP-S6200. Dit model beschikt over onder meer 4K-upscaling, ingebouwd WiFi, toegang tot het Sony Entertainment Network en 3D-weergave. De Blu-ray speler heeft een strak design meegekregen en biedt ondersteuning voor de meest populaire discs en bestandsformaten. Daarbij is de BDP-S6200 snel in het laden van discs en krijg je een prima beeld- en geluidskwaliteit. De Sony BDP-S6200 is op het moment van schrijven te koop voor zo’n 170 euro.

Lees meer over de Sony 2014 Blu-ray spelers, waaronder de BDP-S6200, en lees onze uitgebreide Sony BDP-S6200 review

Marantz UD7007

Wanneer je op zoek bent naar het beste van het beste dan kunnen we één model absoluut aanraden; de Marantz UD7007. Deze Blu-ray speler kan inmiddels voor iets minder dan 700 euro gekocht worden en beschikt niet alleen over high-end componenten maar ook over een indrukwekkende beeld- en audiokwaliteit. Wel moet je het doen zonder een aantal features die wel op de goedkopere modellen van onder andere Panasonic en Samsung te vinden zijn. Zo heeft Marantz geen eigen Smart tv platform met uitgebreide mogelijkheden en is er geen 4K upscaling. Wel is er ondersteuning voor 3D Blu-ray discs, zijn er verschillende streamingmogelijkheden, beschikt de speler over twee HDMI-uitgangen, en is het apparaat voorzien van high-end componenten voor zowel audio als video.

Lees onze Marantz UD7007 Blu-ray speler review

Advertentie

Overige Blu-ray spelers

Natuurlijk zijn bovenstaande spelers maar een kleine selectie uit het zeer grote aanbod van alle fabrikanten en is de voor jou beste speler afhankelijk van meer dan alleen de ervaringen van anderen. Zo speelt het budget een belangrijke rol en heb je wellicht niet alle Smart tv en streamingfuncties nodig. Het is daarom verstandig om eerst goed te kijken naar wat je exact wilt van een Blu-ray speler. Lees daarom onze Blu-ray speler informatiegids door, hou ons review archief in de gaten, en neem een kijkje in het 2014 home cinema overzicht waar je alle nieuwe Blu-ray spelers van de grotere merken terug kunt vinden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)