De 10 beste 3D TVs ter wereld vandaag de dag (update)

19 september 2010 + 10 minuten 5 Reacties
LD950-LG

Als je op zoek bent naar de beste 3D TV, dan is dit de juiste plaats om de zoektocht te beginnen. We hebben een lijst samengesteld van de 10 beste 3D TV's ter wereld - zowel LCD als plasma - en we hebben ze netjes onder elkaar gezet zodat jij de beste keuze kan maken.

Er is nog altijd veel discussie over welke techniek - LCD of plasma - nu beter is voor 3D, dus we vatten de verschillen even samen; Voor de beste pure 3D effecten - vooral met betrekking tot diepte en uitspringende effecten - worden de heldere en dynamische LCD TV's van Samsung als meest effectief gezien. Het nadeel is dat de LCD TV's vaak last blijven houden van crosstalk - wanneer elk oog een stukje van het beeld te zien krijgt wat alleen voor het andere oog bedoelt is. De LCD TV's van Sony en LG hebben hier een stuk minder last van, maar zijn aan de andere kant niet zo indrukwekkend wanneer het aankomt op de impact van de 3D effecten. Plasma TV's lijken geen last te hebben van crosstalk en geven een 'schoon' plaatje. Het grote nadeel van deze techniek is het o zo donkere beeld. De brillen zorgen ervoor dat veel licht verloren gaat en dat het beeld nogal donker is. Maar, wel moeten we zeggen dat plasma TV's over het algemeen het meest indrukwekkende en comfortabele 3D beeld geven.

Als je op zoek bent naar de beste 3D TV, dan is dit de juiste plaats om de zoektocht te beginnen. We hebben een lijst samengesteld van de 10 beste 3D TV’s ter wereld – zowel LCD als plasma – en we hebben ze netjes onder elkaar gezet zodat jij de beste keuze kan maken.

Er is nog altijd veel discussie over welke techniek – LCD of plasma – nu beter is voor 3D, dus we vatten de verschillen even samen; Voor de beste pure 3D effecten – vooral met betrekking tot diepte en uitspringende effecten – worden de heldere en dynamische LCD TV’s van Samsung als meest effectief gezien. Het nadeel is dat de LCD TV’s vaak last blijven houden van crosstalk – wanneer elk oog een stukje van het beeld te zien krijgt wat alleen voor het andere oog bedoelt is. De LCD TV’s van Sony en LG hebben hier een stuk minder last van, maar zijn aan de andere kant niet zo indrukwekkend wanneer het aankomt op de impact van de 3D effecten. Plasma TV’s lijken geen last te hebben van crosstalk en geven een ‘schoon’ plaatje. Het grote nadeel van deze techniek is het o zo donkere beeld. De brillen zorgen ervoor dat veel licht verloren gaat en dat het beeld nogal donker is. Maar, wel moeten we zeggen dat plasma TV’s over het algemeen het meest indrukwekkende en comfortabele 3D beeld geven.

Om toch je eigen keuze te maken kun je hieronder de 10 beste 3D TV’s ter wereld bekijken. Maar, ga vooral zelf het 3D effect bij jou gekozen TV testen. Alleen dan kom je erachter of het voor een juiste keuze is.

10. LG 47LD950 3D TV

Dit 3D model van LG is de enige in de lijst die gebruik maakt van de passieve 3D brillen en is vooral geschikt voor de het 3D TV kanaal van de Engelse zender Sky. In Nederland is dit model dan ook nog niet verkrijgbaar. Voordeel van deze techniek is wel dat er geen crosstalk terug te vinden is en ook zijn de beelden zeer helder en levendig. De prijs die je hiervoor betaalt is een minder overtuigend 3D effect dan de active shutter TV’s en een minder gedetailleerde weergave van 3D Blu-ray films.

Waar kun je deze TV kopen?

9. Samsung 40C7700 3D TV

De 40C7700 van Samsung is al snel na de lancering onderworpen aan een review en wordt bestempeld als een ‘budget’ 3D TV, maar zeker nog van hoge klasse. De TV heeft dezelfde features als de hogere series, maar is stilistisch gezien afwijkend en bevat ook niet de speciale Toch afstandsbediening van Samsung. Het nadeel van dit model is vooral dat hij gewoon net te klein is om de 3D beleving echt te ervaren. De 2D naar 3D conversie is een leuke gimmick en niet meer dan dat.

Lees de review van de Samsung 40C7700

Waar kun je deze TV kopen?

8. Samsung LE46C750 3D TV

De LE46C750 was de eerste serieuze poging om 3D beschikbaar te maken voor mensen die geen duizenden euro’s kunnen uitgeven. Dit 46 inch LCD model maakt gebruik van standaard CCFL verlichting en is te koop voor een prijs van een normale flatscreen TV. De 3D prestaties zijn erg helder en kleurrijk, alhoewel de beelden niet zo vloeiend en scherp lijken als op de C9000 serie. Een groot nadeel is de bijna altijd aanwezige crosstalk.

Waar kun je deze TV kopen?

7. Philips Cinema 21:9 Platinum 3D TV

We hebben het al vaker gezegd, maar hoe groter het scherm, des te indrukwekkende de 3D ervaring. Ook hier gaat dat op met de 65VT20 van Panasonic. Panasonic is gul met het meeleveren van twee 3D brillen, maar echt lekker zitten ze niet en ze laten veel licht door aan de zijkanten. Wil je echt van deze zeer goede 3D ervaring genieten dan is het aan te raden de lichten maar uit te zetten, zeker omdat plasma TV’s in 3D modus een donkerder beeld geven dan LCD TV’s. Aan de andere kant heeft de TX-P65VT20 indrukwekkend diepe zwart waarden en crosstalk kunnen we nagenoeg niet vinden. Het beeld is over het algemeen zeer scherp en overtuigend. Er mag dan geen 2D naar 3D conversie op zitten en er mag dan ruimte voor verbeteringen zijn, maar dit enorme plasma scherm biedt wel het beste 3D TV beeld dat momenteel beschikbaar is.

De Cinema 21:9 Platinum serie is de eerste 3D TV van Philips en maakt gebruik van de active shutter 3D techniek. De 3D prestaties van dit model zijn uitmuntend. Vooral de 21:9 verhouding kijkt stukken comfortabeler dan de 16:9 verhouding van de andere TV’s uit dit rijtje. De grotere ruimte op het scherm voegt een groter gevoel van diepte toe. Maar ook bij deze TV was crosstalk weer een groot nadeel. Philips zegt het verholpen te hebben, maar dat is nog niet te zien.

Lees meer over de Philips 21:0 Platinum 3D TV

Waar kun je deze TV kopen?

6. LG 55LX9500 3D TV

De 55 inch LX9500 is het nieuwe 3D LED model van LG en behoort tot de Infinia lijn. Onder meer door de TruMotion 400Hz technologie geeft dit model een zeer net plaatje, zowel in 2D als 3D. De Full LED techniek brengt een kleurrijk, vloeiend en helder beeld. De prijs is een ‘klein’ nadeel van dit model, want kopers moeten flink in de buidel tasten om er een thuis neer te mogen zetten. Ook bij dit model was in een aantal situaties sprake van crosstalk.

Lees meer over de LG 55LX9500 3D TV

Waar kun je deze TV kopen?

5. Samsung UE55C9000 3D TV

De C9000 serie is ook leverbaar in een 40 en 46 inch formaat, maar het is verleidelijk om te zeggen dat je minimaal voor 55 inch moet gaan bij de 9 Serie om dan ook high-end 3D te kunnen bekijken. De TV is uiterst dun en ontworpen met het motto; Geld speelt geen rol. Crosstalk is aanwezig op dit model, maar wordt wel geminimaliseerd door de Dual Black Insertion techniek die de refresh rate oppompt naar 240Hz. 2D beelden zijn nagenoeg perfect en ook bevat de TV een grote hoeveelheid aan extra features als DLNA, Internet@TV en de Toch Remote. Toch is de prijs bijna belachelijk hoog in vergelijking met de concurrentie.

Lees de review van de US55C9000 3D TV

Waar kun je deze TV kopen?

4. Sony KDL-40HX800 3D TV

Sony is volledig in de ban van 3D en heeft een aantal mooie series onthult. De HX800 serie is de mainstream serie. In deze serie vinden we ook een 46 inch model terug. Deze 74mm dunne 3D Edge Lit LED 3D TV is 3D-Ready, wat inhoudt dat je voor de 3D ervaring nog een 3D transmitter en 3D brillen moet aanschaffen. Het mooie van dit model is het grote gevoel van diepte, maar zeker ook de poging van Sony om de crosstalk te doen verdwijnen, zeker tijdens snel bewegende 3D beelden. De 2D naar 3D conversie is helaas geen succes. Absoluut een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Lees meer over de KDL-40HX800 3D TV

Waar kun je deze TV kopen?

3. Sony KDL-52HX900 3D TV

Bekijk een review van de KDL-52HX900 3D TV

Waar kun je deze TV kopen?

2. Sony KDL-60LX900 3D TV

Bekijk de review van de KDL-60LX900 3D TV
Waar kun je deze TV kopen?

1. Panasonic TX-P65VT20 3D TV

Lees een review van de VT20 3D TV serie

Waar kun je deze TV kopen?

Reacties (5)