10. Je computer als muziekbron: hoe doe je dat?
Dankzij de opkomst van digitale muziek, en in het bijzonder hi-res audio, is de positie van de computer als muziekbron helemaal verankerd. Dat merk je ook aan nieuwe audioapparatuur. Nieuwe DAC’s en geïntegreerde versterkers bezitten steeds vaker een USB klasse B-ingang, een aansluiting die je enkel kunt gebruiken om een verbinding te maken met een computer. Zo’n ingang is vrij standaard op netwerkspelers: toestellen die bijna altijd een combinatie zijn van streamer en DAC. Hoofdtelefoonliefhebbers kunnen daarnaast kiezen uit een immens aanbod aan DAC/hoofdtelefoonversterkers met USB-ingang. Met andere woorden, meer dan genoeg opties voor wie aan de slag wil met de computer als muziekbron.
9. 15 jaar Sonos: het succesverhaal, deel 1
Sonos heeft in vijftien jaar tijd onze manier van luisteren naar muziek in huis drastisch weten te veranderen. Met hun eerste draadloze speaker ontketenden ze een ware revolutie in de huiskamer. Geen enkel ander audiomerk heeft zo’n stempel weten te drukken op de inrichting van ons audio-interieur. Een reconstructie van een successtory van The Sound of Sonos.
8. Cassettebandje: terug van weggeweest?
In wat een drieluik van oude mediadragers is geworden, besteedden we op HiFi.nl na vinyl en de cd ook nog aandacht aan de plaats van het cassettebandje in het muzieklandschap van 2017. Want ook die blijkt na ruim een halve eeuw nog niet uitgespeeld. Hoe zit dat?
7. Dirac: wat is het en wat maakt deze software zo goed?
Bentley, Volvo, BMW en Rolls Royce. Vier mooie referenties voor de Zweedse Dirac, een lijstje waar nu ook Arcam en NAD aan worden toegevoegd. Maar wat maakt deze baanbrekende software zo gewild én hoe werkt het?
6. Platenspeler kopen voor beginners: dit moet je weten
Wie een platenspeler wil kopen maar niet weet waarop te letten bij de aanschaf, loopt grote kans om met het verkeerde product thuis te komen. Wat enorm zonde is, want daardoor mis je de mogelijkheid om echt te kunnen genieten van vinyl. Of erger: je beschadigt je nieuwe of tweedehands lp’s. In dit artikel alles over platenspelers.
5. Hifi op budget: stereosystemen tot 20.000 en tot 50.000 euro
Na de scherpe combinaties in deel I, die je verderop in deze lijst ook terugvindt, hebben we het budget voor het vervolg stevig opgeschroefd. Want wie muziek werkelijk op een substantieel hoger niveau wil beleven, moet doorgaans rekening houden met een exponentiële prijsstijging.
4. De AV-receiver als hart van je streaming
De woonkamer onderdompelen in rijk surround-geluid hoeft geen enorme apparaten te vereisen. Apparaten zoals de Onkyo TX-L50 en TX-L20 zitten in een slanke verpakking, en bieden toch alle hedendaagse functies zoals muziek streamingdiensten, AirPlay of Google Cast.
3. Hifi op budget: stereosystemen tot 5.000 en tot 10.000 euro
Als je kiest voor een degelijke hifi-set, dan moet je er rekening mee houden dat je veel geld kwijt bent en dat je vooral compromissen met jezelf aan het maken bent. Voor alle systemen in dit artikel gepresenteerd is uitgegaan van een enkel paar luidsprekers, een geïntegreerde versterker en één bron, en dat binnen twee budgetten: tot 5.000 en tot 10.000 euro.
2. Handleiding: deze vintage receivers zijn de moeite waard
Geïntegreerde versterkers uit de jaren zeventig en tachtig: welke vintage versterkers kunnen nog steeds mee in de huidige audiomarkt en zijn het geld dubbel en dwars waard? In deze handleiding lees je welke vintage receivers het bekijken en beluisteren waard zijn.
1. Alles dat je moet weten over versterkerklassen
Als je op zoek gaat naar een nieuwe versterker, krijg je een heel letterspel voorgeschoteld. A, B, AB, D, G, H… Elk type versterker heeft zijn voor- en tegenstanders. Maar waar staan die letters voor? Jamie legt het uit.
Reacties (0)