Darlite voegt bluetooth, DLNA en 3.5mm toe aan Sonos-speakers

20 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
Darlite-Sonos

De Darlite beschikt over bluetooth, DLNA en een 3.5mm-poort. Eenmaal gekoppeld kun je de aangesloten audio streamen via het Sonos-netwerk naar andere Sonos-speakers.

Sonos-speakers worden alom geprezen om hun geluidskwaliteit, design en gebruiksgemak, maar wat de aansluitingsmogelijkheden betreft laten de speakers voor sommigen nog wat te wensen over. Een accessoire genaamd Darlite wil hier verandering in brengen, door het toevoegen van onder meer bluetooth, DLNA en een 3.5mm-poort.

Op Kickstarter is de Darlite, een basis voor de Play:1 luidspreker van Sonos, verschenen. Je zet de speaker bovenop deze accessoire of gebruikt de Darlite als ‘middle-man’ tussen de router en elk willekeurig Sonos-product. De accessoire beschikt over bluetooth, DLNA en een 3.5mm-poort. Eenmaal gekoppeld kun je de aangesloten audio streamen via het Sonos-netwerk naar andere Sonos-speakers.

Maar, dat is niet het enige want ook besturingssystemen die niet ondersteund worden door de Sonos-app, zoals Windows Phone, kunnen verbinding maken met de accessoire. Daarbij kunnen ook muziekstreamingdiensten die niet door Sonos ondersteund worden of waarvoor een premium abonnement vereist is via de accessoire afgespeeld worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om muziek van YouTube te streamen via Sonos.

Tot slot kan de Darlite gekoppeld worden met IFTTT (If This, Then That). Dit houdt in dat het apparaat middels gekleurde leds een notificatie kan geven wanneer je bijvoorbeeld een mailtje binnenkrijgt of wanneer je een bericht op Facebook krijgt. De Darlite is via Kickstarter te bestellen voor 120 euro, en de levering staat gepland voor januari 2018.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)